Hogyan kell tökfözeleket csinalni?
Szia!
A tökfőzelékbe nem kell rántás :)
Megpucolod a tököt, kivájod a magját, legyalulod és besózod.
KEvés olajon megdínsztelsz egy fej apróra vágott vöröshagymát, miután üveges, rászórsz egy pici pirospaprikát, erre ráteszed a kicsavart tököt, az apróra vágott kaprot és felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, delikáttal, sóval ízesíted.
Miután a tök megpuhul, habarást készítessz (1-2 púpozott evőkanál lisztet, 2 dl tejfölben csomómentesen elkeversz) ehhez teszel néhány kanál forró levet a tökről (hőkiegyenlítés), szépen elkevered és ráöntöd a forrásban lévő tökre.
A habarással még pár percg főzd, utána ízesítsd cukorral és ecettel (ehhez nem tudok pontos adagot írni, de apránként tedd bele, és kóstolgasd, hogy ne legyen túl savanyú, ill. ne legyen túl édes.)
Én így szoktam csinálni.
A tökfőzelékből még egy fontos összetevő kimaradt:
KAPOR !!!
(és lehet beledobni egy kisebb paradicsomot is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!