Mennyi cukrot tegyek a sütibe, ha a recept édesítőt ír?
Nem vagyok egy gyakorlott konyhatündér, egy-két kivétellel a muffinban merül ki a tudásom :) Most viszont a párom talált egy receptet, és szeretném meglepni vele, mire hazaér. A recept szerint 2 evőkanál édesítő kell bele, nekem meg csak cukrom van otthon (nem akarok csak azért édesítőt venni, mert ahogy ismerem magam, idén kb már nem használnám máshoz).
Tudtok segíteni?
Nem tudom, milyen édesítő, van, amelyik sokkal kevésbé édes, mint a cukor s van, amilyen többszázszor édesebb.
De ha van tapasztalatod, a süti mennyiségéhez rakd a cukrot, esetleg kóstold meg. Az emberek édességigénye eltér. Én némelyik receptnél automatikusan negyedelem a cukrot, máshol pedig nem... A piskótába olykor egyáltalán nem teszek édesítést, azt a hozzá evett krém vagy lekvár hordozza...
Ha nem írják, hogy négyszeres, ötszörös édességű az édesítő (mivel 2 evőkanálnál tuti nem többszázszoros :)), akkor ugyanannyi cukrot tennék bele, abból olyan nagy baj nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!