Cukor helyett mi mást lehet használni, az egészség érdekében?
Eritritol nulla (!) kalória, nulla a glikémiás indexe is.
Élesztő felfuttatására nem alkalmas, nem karamellizálódik, egyebekben kb. ugyanolyan mit a finomított cukor.
5
A hozáadott cukor MÉREG. A gyártóinak hasznos, hogy azt veszed. Meg a kövérségbetegség, inzulinrezisztancia és egyéb betegségek gyártóinak.
Honnan tudod, hogy méreg? Pont annyi hasznos tartalma van, mint az alkoholnak: NULLA. És túlingerli a hasnyálmirigyet.
És mi természetes édesítőkről beszéltünk.
Nekem az eritrit borzalmas. Az
"Íze" szörnyű, marja a torkom és rengeteg kell belőle.
Nekem a folyékony édesítő jött be. Pár csepp elég belőle. Sokan nem bírják ennek sem az ízét de nem is értem miért, nekem teljesen ugyan olyan mintha sima cukrot használnék, de nem vagyunk egyformák.
Stevia, ha bírod az ízét, illetve xilit, eritrit, de a simábbakból, olcsóbbakból is vannak károsak és jobbak... Ízlés dolga. Nálam a stevia és a cukor kizárt, a xilit a befutó, amit sokkal jobban szeretek ízre is, mint a cukrot, csak a kókuszcukor és főleg a méz veri ízben, de ezek tömény cukor lévén csak alkalmi vendégek nálam.
Opció mlég, hogy nem hasznűálsz semmilyen édesítőt, az élethez nem kell. Még az édes dolgokról sem kell lemondanod édesítés nélkül, hisz annyi gyümölcs és édes zöldség van, egy enyhén édes cuccnak akár a kókusz is adhatja az édességét, bár itt már előnyben van az, aki nem a szirupos édességet preferálja, elég neki a visszafogottabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!