Tiramisutól szalmonella?
Ma csináltam tiramisut, a tojásos verzióval, délután mikor kevertem ki a krémet már megkósoltam, még mindig élek. Addig volt hűtő nélkül, míg nem állítottam össze. A tojás nem volt romlott, ugyan úgy tároltuk a kamrában kb ugyan olyan hőmérsékleten a tojást is, mint télen. Rendes helyről vesszük, nem a hipermarketből akciósat.
Anyukám beijesztette a családot, hogy nyáron a nyers tojástól nagyon könnyű elkapni a szalmonellát. Mikor készítettem nem volt 23 fok a házban. De ha télen a 20-25 fokos lakásban a mézeskalácsot pingáljuk nyers tojással az úgy jó? A kettő nem különbözik olyan sokban. Vagy például én sütés közben mindig megkóstolom a nyers tésztát a habcsóktól a piskótáig az összeset. De már egy kicsit elbizonytalanodtam én is, lehet nem kellett volna csinálni és mi van ha most mégis kivételesen elkapjuk? Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!