Ha lefagyasztom a tojásfehérjét, később felhasználhatom sütibe? Nem kapunk szalmonella fertőzést?
A fagyasztott kolvasztva ugyabolyan, mintha akkor törted volna fel a tojást - éppen azért fagyasztják az élelmiszereket, mert akkor nem tudnak megromlani.
szalmonella fertözést meg eleve csak akkor kaphatnál, ha a tojás fertözött volt és nyersen fogyasztjátok - ez sütemény esetében kizárt.
Én sok éve fagyasztom le a tojásfehérjét meg a sárgáját is, ami ilyenkor a sütéseknél marad. Ha kolvasztod, akkor pár órán belül célszerü megsütni (vagy fözni), akkkor garantáltan nem lesz semmi baja senkinek sem.
A felhasználása ugyanúgy történik, mintha friss lenne, nem kell vele elöre semmit csinálni.
Viszont célszerü kisebb adagokban lefagyasztani és ráírni, hoyg hány fehérje/sáraja van benne, mert fagyosan sem osztani nem lehet, se nem tudod kideríteni, hogy a hány darab van benne.
Vagy kisebb üveget, vagy kicsi zacskóban érdemes fagyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!