Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha szalmonella-mentesített...

Ha szalmonella-mentesített tojást veszek az tuti nem szalmonellás?

Figyelt kérdés

Lehet paranoiás vagyok, de ugye egymás mellett vannak a boltban...

(Van lisztérzékenyünk a családban, neki ugye a glutén miatt külön eszköz kell a kajakészítéshez, meg sok helyen egy polcon vannak a gluténmentes lisztek a többivel és már az sem jó, ezóta tök paranoiás vagyok az ilyentől, de lehet a szalmonella mentesített tojásnál ez nem akkora gond?)


2014. júl. 6. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
A víziszárnyasok tojása szokott szalmonellával fertőzött lenni. A tyúktojás nemigen.
2014. júl. 6. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyszerű a képlet: nem eszünk nyers tojást nyáron.
2014. júl. 6. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A "szalmonella-mentesített tojás" semmiben sem különbözik a másiktól, csak többe kerül.


Ha a tojást megsütöd/megfözöd, akkor szalmonellamentes lesz, ha meg nyersen eszed, akkor minden esetben lehet (még ha nem túl valószínü is) szalmonellás.

2014. júl. 6. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
a bolti tojás hőkezelve van, nem lehet szalmonellás, mondjuk vitaminok sincsenek benne már
2014. júl. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért lenne hőkezelve a tojás? Ez nekem új.
2014. júl. 6. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha hőkezelve lenne, lágytojást, vagy keménytojást lehetne kapni.

Szerencsére a tyúktojás héjának a pórusmérete kisebb mint a szalmonella baktérium, tehát elég a tojást csak kívül fertőtleníteni. Egy időben anno oltott mésszel fertőtlenítették, abba mártották, és hagyták rászáradni.

Hogy jelenleg fertőtlenítik-e a külsejét a bolti tojásnak, nem tudom. Egy pár linket találtam, hogy hypoval. Ez azért nem szimpatikus nekem, mert a hypo képes bejutni a tojáshéj pórusain a tojás belsejébe...


[link]

2014. júl. 11. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Valami UV fénnyel kezelik. De érdekes, mert az egyik márka ugyanarra az UV fényre azt írja, hogy gyakorlatilag fertőtlenítve van és szalmonella-mentes stb. a másik meg azt, hogy jóval kevesebb rajta a baci, de azért nem fényezik annyira.
2014. júl. 12. 18:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!