Ettől lehetek szalmonellás?
Figyelt kérdés
Kb. 1 órája ettem úgy 100gramm fagyit. A gond, hogy egy jó napig csak 0fok körül volt (nem -12, ahogy a doboz írja). Elvileg csak tojássárgája port tartalmaz... Most mindenki azzal riogat készüljek, mert szalmonellás leszek. Mennyi rá az esély, és ha tényleg, mikor kezd el jelentkezni? Holnaptól hétfőig folyamatosan dolgozok, és nagyon nem lenne jó, mivel múlthéten jöttem vissza betegszabiról (akkor felfázva voltam).
Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. nov. 26. 21:24
1/3 anonim válasza:
Szalmonella a tojássárgája porban nem marad életben a kezelés miatt. Attól,hogy "csak" Q fokos volt a fagyi nem keletkeznek benne szalmonella baktériumok. Szerintem ne készülj semmire,nem lesz bajod.
2/3 anonim válasza:
Ráadásul nem minden fagyi szalmonellás!!!
3/3 anonim válasza:
Ahogy írta az előző, a por miatt teljességgel lehetetlen hogy szalmonellás legyél. Egyébként ha nem por lenne, hanem valódi alapanyagokból készült fagyi lenne, akkor is borzasztóan kicsi lenne az esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!