Újrafagyasztott jégrémtől lehetek szalmonellás?
Figyelt kérdés
Vettem egy doboz jégkrémet, utaztam vele buszon 20km-ert.. aztán olyan hűtőbe tettem egy napra, miben nem volt fagyasztó. Este megint utaztam 20km-ert.. Hazaérve fagyasztóba tettem. Másnap este ettem belőle - jócskán. Úgy gondoltam, nem lehet bajom - kicsit barnás volt - foltokban - az amúgy epres tejszínes jégkrém. Ettől lehetek szalmonellás?2011. aug. 19. 23:13
1/3 anonim válasza:
A salmonellosis kontaminált élelmiszerrel terjed. Ha nem bontottad fel és nem került bele állati fekália, akkor nem lehetséges. (Fagylaltok, jégkrémek fogyasztásával nyáron amúgy is a Staphylococcus-ételmérgezés a gyakoribb.)
Amúgy megetted a jégkrémet, tehát _már_ nem tökmindegy? :)
2/3 A kérdező kommentje:
akkor nem parálok - köszi! ;)
amugy de... már megettem, tehát - lesz mi lesz :D
2011. aug. 19. 23:29
3/3 anonim válasza:
Szalmonellás nem lehetsz, ha csak a jégkrém már előtte is az volt. Viszont bármi más, romlott étel fertőzést kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!