Szalmonella hogy fordulhat elő?
Azt tudom, hogy nem teljesen átsült tojástól, vagy csirkehústól, de elvileg a magyar tojás mind szalmonellamentes ( [link]
"Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak és jó minőségűek a magyarországi telepeken termelt étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan fogyaszthatják a hazai vásárlók – hangsúlyozza a BTT. A terméktanács azt javasolja, hogy a fogyasztók keressék a magyar telepekről származó étkezési tojásokat, illetve baromfitermékeket az üzletekben. A minőséget, a biztonságot és a származást a tojásnál a Koronás Tojás Védjegy, a baromfihúsnál a Magyar Baromfi Védjegy is garantálja a fogyasztók számára."
Ez a lengyel szalmonella botránykor íródott, így elvileg a magyar tojás amit a boltban lehet venni, mind szalmonellamentes. Akkor elvileg csak az otthoni, háztáji tojás lehet ferőzött?





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!