Kedvenc lángos receptetek?
Letudnátok írni azt a lángos receptet amit a legtöbbször használtok? Múltkor egy nosaltys recept alapján csinaltam és betonkemény lett
Olyan kéne amit nem kell sokáig keleszteni max egy fél egy órát
Köszönöm
Nem félóra alatt kel meg de nekem ez a nyerő recept.
Kefires Lángos
1kg liszt 1 evő kanál só
3pohár kefir (kis pohár)
2tojás sárgája
5cl rum (nem szívja meg a tészta magát olajjal sütés közben és puha marad)
2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk
Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
5 napig, hűtőben lehet tárolni a tésztát.
Ha igazán puhára szeretnénk a lángost, akkor a dagasztáskor KB 20dkg főtt áttört burgonyát keverjünk a tésztába.
Ha előre gondolkodsz akkor csinálj zacskós lángost, én is épp most fogok egyet bekeverni. 3 napig meg van oldva a reggeli. Többet kipróbáltam, ennél maradtam:
Ez hasonló az előzőhöz a 90-es évek elejéről. Mint látható, akkor még kijött 100 Ft-ból
Ja, és ez mindig nagyon finom, nem lehet elrontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!