Lángos tésztáját elkezdhetem most keleszteni, ha csak este 8-kor ( 7 óra múlva) akarom kisütni?
Célszerű hűtőben keleszteni.
Ilyen esetben nekem egy másik recept vált be, nem a hagyományos lángos.
Amikor tudom, hogy pár napig nálunk lesznek az unokák, Hűtős kefíres lángost szoktam készíteni.
Azt szeretem benne, hogy 2 hétig is eláll a hűtőben.
Bármikor lehet sütni belőle, sütés előtt fél órával kiveszek belőle annyit amennyi szükséges Így ez nem egy kis egyszeri adag. Mérettől kb. 30-35 db lesz ebből az adagból.Még sosem történt meg, hogy ennyi idő alatt ne fogyott volna el.
Hűtős kefíres lángos
Hozzávalók:
1 kg búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
300 g kefir
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál só
1 csapott evőkanál kristálycukor
200 ml 2,8%-os tej
50 g élesztő (friss)
Elkészítés:
A tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Liszthez adjuk a tojásokat, sót, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk, dagasszuk.
Ezután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni.
Ha állt már 3-4 órát, gombócokat tépünk belőle, és olajos kézzel kihúzkodjuk.
Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is.
(Másnapig hagyjuk a hűtőben és utána süssük. És szerintem is minnél tovább áll a hűtőben persze a 2 héten belül, amíg eltartható, annál finomabb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!