Mi a kulonbseg a teflon és nem teflonos serpenyo kozott?
Az a különbség a két serpenyőtípus között, hogy a nem teflonosnál nincs vékony teflon réteg a serpenyő belső felületén. Vagy ha úgy akartad feltenni a kérdést, azért van teflonos serpenyő, mert tapadásmentes felületet biztosít és kevesebb zsiradékot kell használni, na meg nehezebb leégetni benne a dolgokat így a takarítása is könnyebb. Persze vannak más megoldások is a tapadásmentesség elérésére, ezekbe már nem megyek bele.
A másik kérdés meg gondolom arra irányul, hogy ha megsérül a teflon felülete akkor mi a helyzet. Nagyon vékony rétegről beszélünk és a fémnél amúgyis puhább anyag, szóval könnyű megsérteni fémtárgyakkal, ez egyrészt azért problémás, mert ha megsérül a felülete akkor onnantól teflondarabok kerülhetnek a benne készített ételbe ami nem egészséges. Viszont a teflon nagyon rossz hővezető, ha vastagabb réteget csinálnának amit nehezebb megsérteni akkor alig melegedne a serpenyő. És a fém akkor is meg tudná sérteni.
A teflon egy sza r. Válik fel az összes teflon serpenyőm, fazekam. Azért hogy vegyed az újat. Már mindent így gyártanak a telfonoktól kezdve a háztartási gépeken át mindent. De ez már másik téma.
Amit én nagyon szeretek és tökéletes. Az az öntött gránit. Olaj nélkül sütök benne, 2-3 éve van meg semmi baja. Csak iszonyat drága ezért van belőle csak egy serpenyőm mrg egy tepsim, de fogok venni egy fazekat is csak ritka nagyon azt sehol nem lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!