Vastag húst, hogy lehet jol megsutni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mit értesz azon, hogy vastag hús ?
Milyen vastag? 2-3 cm-es, vagy egy egész sertéscomb ?
Hogyan akarod elkészíteni? Szeletben, egészben? Sütve vagy párolva? Tűzhelyen vagy sütőben?
Milyen hús? Marha, sertés, csirke vagy egy egész birkacomb?
Nem sok információt adtál eddig.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyben sült sertés lapocka
Ez egy tipikus slow food. Valami csuda, ahogy 3 óra alacsony hőfokon történő sütés után száljaira omlik a lapocka húsa.
Hozzávalók
1,5 kiló sertéslapocka
zsiradék
só, bors, fokhagyma granulátum
5 dl víz
Elkészítése:
A húst bedörzsöljük jócskán sóval, őrölt borssal és a fokhagymával, majd betesszük a kizsírozott tepsibe, felöntjük a vízzel. A sütőben félórán át 200 fokon sütjük, majd levesszük 160 fokra és további 2,5 órát sütjük. Ekkorra elkészül az ízorgia. A csoda. A PECSENYE. Mit nekünk kés! Egy kanállal darabjaira tudjuk szedni, olyan puha, ugyanakkor szaftos.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Minnel vastagabb a hus annal alacsonyabb hofokon kell sutni! En 16o fokon szoktam. Az ilyen husokna
a zsirosabbak szebben sulnek, mint a sovanyak. Sutoben suteshez legjobb az oldalas, tarja,,es a csirkehusok. A sutesi ido mas es mas az egyes fajtaknal. Oda kell figyelni ra! es megkostolni! En vizet nem teszek ala,,es le sem fedem! Jobb izu lesz ezek nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!