Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukrász sütemények tetejére,...

Cukrász sütemények tetejére, hogyan csinálják az 1-2mm vastag roppanós csokilapot?

Figyelt kérdés
Házilag hogy tudom kivitelezni? Hány százalékos csokoládé kell hozzá?
2015. márc. 12. 10:32
 1/1 anonim ***** válasza:
78%

Én a sütiknél csalni szoktam kicsit.


Nemrég fedeztem fel a tortabevonó csokik között, Dr.Oetker Tortabevonó-t. Nem kell vele semmit sem csinálni, csak 10-15 percre (zacskójában bontatlanul) szó szerint forró, de nem forrásban lévő vízbe kell tenni. Mikor teljesen elolvad rá kell önteni a süteményre (vigyázni kell, hogy tényleg teljesen felolvadjon, mert ha nem akkor kibontás után már nehéz olvasztgatni), szépen eloszlatni, és amikor kihűl szó szerint roppanós csokilap lesz belőle.

sokkal egyszerűbb, mint gőz fölött olvasztgatni a csokit, vajjal, meg a többi macera. Vessetek meg érte nyugodtan, de én nem szeretem azt olvasztgatni.

2015. márc. 12. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!