Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Le kell vágni a sütemények...

Le kell vágni a sütemények szélét?

Figyelt kérdés
Kiskoromban sose láttam anyukámtól, ezért én sem szoktam, de most volt nálunk anyósom vendégségben, cseresznyés piskótát sütöttem desszertnek és nagyon rosszalóan mondta, hogy ő mindig levágja a sütemények szélét... ti is le szoktátok vágni?
2014. júl. 12. 16:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg azért szokás, mert úgy szebbek a szeletek. De itthon én sem vágom le, csak ha valamiért fontos, hogy szép legyen. Viszont akkor mindenki a szélét akarja enni, mert a legfinomabb.
2014. júl. 12. 16:26
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
Én nem, imádom a szélét, és nálunk sokan azt keresik, az előbb fogy el, mint a közepe, így ugyanolyan szeletet vágok a szélénél is, mint középen. Van, aki nem szereti, és sokan egyszerűen sznobok, vagy csak beléd akarnak kötni valamiért, gyanítom anyósod is ezért mondta. Keresztanyámék (szinte sosem süt semmit, nem tud, ami nem baj persze... sosem felejtem el, amikor lekváros piskótát próbált csinálni, kiderült, hogy előző nap elfogyott a lekvárja, így vajkrémeset szeretett volna, de a tej megromlott, így végül mit csinált? Sima margarint úgy ahogy van, ujjnyi vastagon a piskótára kente... nagyanyám szegény úgy várta a sütit, mert szerette a vajkrémes piskótát, aztán majdnem rosszul lett, mert nem akart bunkó lenni, és megette a szeletet...) Ők pl. nem eszik meg a sütemények szélét, és ha mégis volt náluk valami ehető süti nagyritkán, úgy kellett kérni, hogy a szélét is hozza már. Erre kiderült, hogy kidobta...
2014. júl. 12. 16:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha vendégeknek sütöm levágom, ha csak úgy magunknak akkor nem mindig. Esztétikusabb a széle nélkül tálalni, nem gondolom hogy ez sznobizmus, nem dobjuk ki a szélét ekkor sem. Anyukámtól tanultam így, a szélét mindig apukám ette/eszi meg a reggeli kakaójához :)))
2014. júl. 12. 16:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát nekem eddig nem jutott eszembe, de akkor majd a vendégeknek feltálalt süti széleit eltüntetem ezután. :)
2014. júl. 12. 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a férjem a sütiszelő (mert ő tudja mértani pontossággal... felszelni ) de kizárólagosan az övé a körbevágott széle.

Valóban inkább esztétikai oka van, hogy levágjuk a szélét.

2014. júl. 12. 17:47
 6/12 anonim ***** válasza:
93%

Nem vágom le, a szélei nálam ugyanolyan szeletek, mint a közepe. Nekem ráadásul a csücskök a kedvenceim, kár, hogy csak 4 van belőlük.

Ahány ház, annyi szokás, ha nem tetszik neki a széle, egye a közepét, de nem kellett volna az orrod alá dörgölnie, hogy ő hogy szokta.

2014. júl. 12. 18:19
 7/12 anonim ***** válasza:
En levagom, de csak mert anyum is mindig levagta. Bele sem gondoltam eddig, hogy miert, csak rutinbol.:) De ha belegondolok egy tanyer sutemeny kozul en is azt veszem el, amelyiknek mindegy oldala szep.:) Ti nem?
2014. júl. 12. 22:59
 8/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, én is épp úgy voltam, mint te. Épp csak az anyós kötözködése nélkül.

Édesanyám sosem vágta le a szélét, anyósomnál figyeltem fel először, hogy levágja, a szélét pedig külön eszik. Azóta én is levágom, mert valóban sokkal jobban néz ki egy szelet süti a széle nélkül. viszont nálunk is a széle a kedvenc, az fogy el leghamarabb.

2014. júl. 13. 13:26
 9/12 anonim ***** válasza:

6-os ;)

[link]

2014. júl. 13. 14:09
 10/12 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Úúúúúúúúúúú! *______________*

2014. júl. 13. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!