Balatoni büfékben, hogyan készítik a hekket? Mi a titka?
:D :D :D Frissen fogott balatoni hekk.
A Balatonnál már egyáltalán nem kapható balatoni hal. A legtöbb büfében román és kazah halakat árulnak, és akkor még nem is beszéltünk, a híres hekkről, amelyről mindenki meg van győződve, hogy őshonos a Balatonban. Pedig az egy tengeri hal, méghozzá az olcsóbbik fajtából, és a legtöbb Argentínából jön, kővé fagyva.
Balatoni sült hekk
Hozzávalók 2 db hekkhez
A halhoz
2 db hekk (hideg vízben kiolvasztva)
4 teáskanál só
A bundához
150 g búzaliszt (BL55)
50 g fűszerpaprika
A sütéshez
2 L étolaj
Elkészítés
20 perc
A hekktörzsek hasát vágjuk végig.
Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.
A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele.
Közben a lisztet keverjük össze a fűszerpaprikával egy tálban.
A halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. A belsejét, és az irdalások közötti részeket is lisztezzük be.
Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban mérettől függően 8-10 perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.
Papírtötlőre kiszedve itassuk fel a felesleges olajat róla.
7-es! Aki tudja, hogy a hekk egy tengeri hal, s édesvízbe telepíteni sem lehet, az érti az iróniát.
De a többi ember nem érzékeli. Talán ezért.
Mindenesetre az igaz, hogy a frissen fogott hal csak jobb lehet, mint bármiféle bolti.
Nincs titka!
A hekket megsózzák, majd fűszeres lisztben forgatják meg. A lisztbe lehet tenni, borsot, pirospaprikát.
Majd bő, forró olajban kisütik. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!