Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Balatoni büfékben, hogyan...

Balatoni büfékben, hogyan készítik a hekket? Mi a titka?

Figyelt kérdés
2018. máj. 31. 09:11
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Ott úgy tudom paprikás liszttel tojásba is bele forgatnák. Én itthon csak paprikás lisztbe forgatom, úgy is isteni, de a balatoninak a titka szerintem a tojás. Gyorsan kell sütni magas hőmérsékleten, és a beirdalás is fontos. Ha esetleg te kérdezted korábban, hogy van egy négyzet alakú tepsi, és fagyosan szándékoztad megsütni, akkor azt felejtsd el, a hekket nem sütjük fagyosan, mivel be kell irdalni, és be kell forgatni a fent említettekbe.
2018. máj. 31. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Négyzet alakú lábos, bocsánat...
2018. máj. 31. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én magam nem vagyok halas, de találtam egy receptet. Garanciát nem vállalok rá, hogy a leírója ismeri a balatoni sütődék módszerét.

[link]


Ez egy másik recept:

[link]

2018. máj. 31. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
A titka hogy elötte abban az olajban már megsütöttek 200 lángost és 60 kolbászt.
2018. máj. 31. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
59%
Az a titka, hogy csak frissen a balatonból kifogott hekkből készül. :D
2018. máj. 31. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

:D :D :D Frissen fogott balatoni hekk.

A Balatonnál már egyáltalán nem kapható balatoni hal. A legtöbb büfében román és kazah halakat árulnak, és akkor még nem is beszéltünk, a híres hekkről, amelyről mindenki meg van győződve, hogy őshonos a Balatonban. Pedig az egy tengeri hal, méghozzá az olcsóbbik fajtából, és a legtöbb Argentínából jön, kővé fagyva.


Balatoni sült hekk


Hozzávalók 2 db hekkhez

A halhoz

2 db hekk (hideg vízben kiolvasztva)

4 teáskanál só

A bundához

150 g búzaliszt (BL55)

50 g fűszerpaprika

A sütéshez

2 L étolaj

Elkészítés

20 perc


A hekktörzsek hasát vágjuk végig.



Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.



A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele.



Közben a lisztet keverjük össze a fűszerpaprikával egy tálban.



A halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. A belsejét, és az irdalások közötti részeket is lisztezzük be.



Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban mérettől függően 8-10 perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.



Papírtötlőre kiszedve itassuk fel a felesleges olajat róla.


[link]

2018. máj. 31. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
20%
Most mit pontoztok le? Nem értitek a viccet jaj :(
2018. máj. 31. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7-es! Aki tudja, hogy a hekk egy tengeri hal, s édesvízbe telepíteni sem lehet, az érti az iróniát.

De a többi ember nem érzékeli. Talán ezért.

Mindenesetre az igaz, hogy a frissen fogott hal csak jobb lehet, mint bármiféle bolti.

2018. máj. 31. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Nincs titka!

A hekket megsózzák, majd fűszeres lisztben forgatják meg. A lisztbe lehet tenni, borsot, pirospaprikát.

Majd bő, forró olajban kisütik. Ennyi.

2018. jún. 5. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!