Akik pirítás, pergelés nélkül készítik a fehér rizst! Hogyan csináljátok? Arányokat kérek szépen? Rizs:víz arány?
Egyszer csináltam a szűrős módszerrel, de az nem jött be. Más módszer van?
Ha egyszerűen vízben megfőzném, úgy jó lenne vagy leragadna?
Minden ötlet érdekel (most a pergelős és a szűrős eljárásokon kívül)! :-)
Most már rizsfőzőm van, szóval nincs erre gond de... régen egyszerűen felöntöttem 2-3x annyi vízzel, 10-15 percig főztem, majd hagytam, hogy a maradék vizet felszívja.
Sosem ragadt le (bár ez biztos az edény fajtájától és a főzőlap hőmérsékletétől is függ), egyszerűen finom, puha, ragacsos rizs lett belőle, ahogy annak lennie kell :)
Üvegedényben mikróban
Sacc per kb 2 szeres vízzel 350 kW körül
Pergős lesz
Egyszerűen megfőzöm négyszeres mennyiségű vízben (picit kevesebb is jó, többet viszont már nem szív be. a barnának kevesebb kell, azt hiszem). Ragacsos lesz, de frissen a teteje nem, én azt szeretem. A párom a ragacsosat, amit kihűlés után vágni kell... De puhának puha.
Ja, a rizs fajtája teljesen mindegy, mindegyik ragacsos lesz így. Legalábbis amit eddig próbáltunk, sokféle olcsó sima, basmati, jázmin, talán a barna kevésbé teszi, de azt szinte sosem főzzük.
Nem ragad le, nem kell keverni, nagyon szeretem, hogy egy perc munkával lesz másfél kiló főtt rizs, ami legalább egy napig elég a páromnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!