Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lesz masabb a teszta ha...

Mivel lesz masabb a teszta ha forras elott rakom a vizbe?

Figyelt kérdés

2018. máj. 29. 10:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Szétázik. Olyan sokára forr fel a víz, hogy addigra moslékká puhul benne a tészta.
2018. máj. 29. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
8%
Nem feltétlen lesz más, sokszor csinálják úgy, hogy együtt forralják fel - persze ehhez az kell, hogy ne egy óra legyen, mire felforr a víz (nem olyan gáz, ami éppen csak pislákol). Meg természetesen a tésztának is jó minöségünek kell lennie - vagy durumtészta vagy soktojásos (legalább 8), akkor nem ázik szét még véletlen sem.
2018. máj. 29. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Ne tedd bele forrás előtt. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük.
2018. máj. 29. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
11%

Tésztát szokás másként is fözni, pl a tarhonyát sem lobogó vízbe teszik, hanem símán felöntik hideg vízzel, mégsem fö szét.


Mellesleg akik csak a "nagyanyám azt mondta" szinten tudnak fözni, miért nem veszik egyszer a fáradtságot és próbálnak ki valami mást? Én sokszor föztem úgy mindenféle tésztát, hogy a hideg vízbe tettem és együtt forraltam fel, és a tésztának eszében sem volt szétföni, ugyanolyan lett, mint máskor szokott (al dente)

2018. máj. 29. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Az nem zavar, utolso, hogy a tarhonyát előbb megpirítják ?
2018. máj. 29. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Vmelyik nap igy foztem es nem azott szet egyaltalan
2018. máj. 29. 14:15
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A tarhonyát nem főzni szokás, hanem a piritás után párolni.

.

Sok függ a tészta minőségétől, (a nulla tojásos szinte biztos, hogy szétázik), és a felforráshoz szükséges időtől.

A kérdés nem tartalmazza a szükséges és elégséges feltételeket, tehát egyértelmű válasz nincs.

2018. máj. 29. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
81%
A szétázik nem azt jelenti, hogy miszlikekre szakadva szétesik, hanem állagát tekintve lesz olyan, mint az agyon használt mosogatórongy. Semmi tartása, semmi íze, semmi tészta jellege nem lesz.
2018. máj. 29. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Éppen azt írtam - csak egyeseknek nem jut el az eszéig -, hogy JÒ minöségü tésztát és JÓ tüzhelyen minden további nélkül lehet így készíteni. Nem lesz rongyszerü, elázott, túlfött, ha odafigyelnek rá közben.

Persze aki csak hagyja föni magától, nem nézi, mikor jó, annak nem lesz normál állagú.


Ilyen módszerren éppen olyan al dentére lehet fözni, mint a régi módszerrel, minden pirítás meg egyéb trükk nélkül.

2018. máj. 29. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
81%
4-es, az al dente és a hideg vízben felteszem a tésztát nem említendő egy napon. Kivéve a te esetedben, ahol az al dente kifejezés tarhonyára (WTF) értendő.
2018. máj. 29. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!