Ötletek, receptek puliszkából, édeden is sósan is, ti hogy eszitek, (lehetőleg ne legyen túl hizlalo? )
Mi szoktuk melegen hideg tejjel enni.
Én szeretem pirított hagymával.
Juhtúróval vagy tehéntúróval is finom.Pirított káposztával is.
Csináltam már szalámival lerakva sajttal megszórva.
Köretnek is jó pörköltek mellé.
Akik tejjel eszik,ti csak ugy narur vagy tesztek bele édesitöt is?
Én imádom tejjel+szilvalekvárral vagy mézzel vagy cukros tejföllel
A puliszka kukoricalisztből vagy darából készül, eleve nem egy diétás kaja.
Én még csak köretnek csináltam vörösboros marhapofa mellé. Semmi fakszni, csak miután megfőztem, tepsibe öntve megpirítottam egy kis reszelt parmezánnal. Olvastam jó kis recepteket, pl. parajjal, paradicsomraguval, krémsajttal töltött tekercsként, de még nem készítettem el.
A juhtúrós rakott puliszkát nagyon szeretjük, de ez egyáltalán nem diétás.😃
Gyergyói rakott puliszka
Hozzávalók:
50 dkg. kukoricadara, 50 dkg. sajt vegyesen ( juhsajt, ementáli. füstölt sajt, parmezán sajt,stb.), 1 evőkanál só, 1 evőkanál sertészsír, 10 dkg. füstölt szalonna, 10 dkg. házi kolbász, 1 nagy fej lila hagyma, 3 liter víz.
Elkészítés:
Vizet forralunk, amihez egy kanálnyi sót adunk. Ha felfőtt lassan kevergetve beleszórjuk a kukoricadarát és lassú tűzön, kevergetve 8-10 percig főzzük.Ekkor a tűzről levesszük és hagyjuk, hogy a kukoricadara jól megduzzadjon. Közben a különféle sajtokat lereszeljük (annál finomabb lesz az étel, minél többféle sajtot használunk).Külön edényben most a füstölt szalonnát kakastaréjra vágjuk és a felkarikázott kolbászt is hozzáadva kisütjük, félretesszük. Tepsit vagy tűzálló tálat veszünk, amit kizsírozunk, majd az aljára egy réteg puliszkát teszünk, amit elsimítunk.Rászórjuk a sajt felét, majd ezt befedjük egy újabb puliszka réteggel, amire ismét sajt kerül. A rétegezésnél lényeges, hogy a végére reszelt sajt kerüljön.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.Kivéve tetejére rakjuk a kolbászkarikákat, a sült szalonnát és a felszeletelt lila hagymát. Tálaláskor hideg tejfelt, kefirt, apróra vágott kaport kínáljunk hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!