Tudnátok ötleteket adni húsmentes főzelék feltétekre?
Kelkáposztalevélben rántott sajt
Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 1 csipet majoránna
- szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
- finomliszt
- zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 20 dkg kemény sajt
- 1 fej kelkáposzta
Elkészítés
Leveleire szedjük a kelt. Vizet forralunk, pár percig főzzük benne a majoránnát. Utána adunk hozzá sót meg szódabikarbónát, és beledobjuk a kelleveleket. Körülbelül egy percig főzzük csak, míg a levelek annyira össze nem esnek, hogy majd fel tudjuk göngyölni. A vastag eret kivágjuk, a leveleket szárazra itatjuk papírral. A sajtot fél centi vastagra felszeleteljük. Mindegyik kellevélre rakunk egy-egy szeletet, majd szépen becsomagoljuk a zöld levélbe. Bepanírozzuk a szokott módon: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, miközben ügyelünk, hogy egyben maradjon a kis csomag. Bő, forró olajban megsütjük.
Rántott krumpli
A krumplit megpucolom, felkarikázom, besózom állni hagyom, ezután panírozom (liszt-felvert tojás-prézli), és bő olajban kisütöm.
bölcsiben dolgozom, a főzelékekhez húsféléken kívül ezek a feltétek szoktak lenni:
- reszelt sajt
- sajtfánk sütőben sütve
- tojáslepény sütőben sütve
- főtt tojás
itthon szoktam csinálni gombapörköltet, cukkinipörköltet, sült zöldségeket
Tojásfasírt
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
7 tojás
2 kisebb zsemle
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
só, őrölt bors, petrezselyemzöld
4 evőkanál zsemlemorzsa
zsemlemorzsa, olaj
Elkészítés:
Hat tojásból kevés olajon - sóval ízesítve - kemény tojásrántottát sütöttem.
A zsemléket késes aprítóval morzsásra aprítottam, majd szintén a késes aprítót használva felaprítottam a megtisztított vöröshagymát és fokhagymagerezdeket is.
Egy tálban összekevertem, szép egynemű masszává állítottam össze a rántottát, az aprított zsemléket és hagymakockákat, egy egész nyers tojást.
Ízesítettem sóval, őrölt borssal, petrezselyemzölddel és szükség szerinti mennyiségű zsemlemorzsát adtam még hozzá.
A masszából fasírtgolyókat formáztam, sütés előtt még zsemlemorzsába forgattam, majd bő, forró olajban pár perc alatt kisütöttem őket.
Papírtörlőre szedve felitattam róla a felesleges zsiradékot, újburgonyával és sóskam
#6. Véletlenül elküldtem.
Újburgonyával és sóskamártással szoktuk enni, de főzelék feltétnek is kitűnő.
Hamis fasírt
Hozzávalók:
2 db zsömle , 2 db tojás, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem , bors, só, majoránna, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, kevés prézli.
Elkészítés: A zsömlét beáztatom, majd kinyomkodom. Hozzáadok 2 db tojást, 1 kis fej apróra vágott kevés olajon megdinsztelt hagymát, az összevágott petrezselymet, sóval, borssal, kevés majoránnával, kevés pirospaprikával, 1 gerezd összepréselt fokhagymával összegyúrom és pogácsákat formálok belőle. Prézliben megforgatom, majd bő olajban kisütöm.
Főzelékhez, vagy sült krumplihoz is nagyon finom!
Megszáradt kenyérből is lehet készíteni.
Köszi szépen a válaszokat és a recepteket :)
Ment a zöld kéz mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!