Húsmentes vadas ötletek?
Az elsö válaszoló hülyeségére való tekintettel nevezd át XXX vadas mártásban, akkor talál nem jön ide kötözködni.
Bármilyen zöldséget használhatsz hozzá, aminek van állaga, pl. karfiol, brokkoli, padlizsán, cukkini, kelbimbó, sárgarépa, zeller, zellerszár, zöldbab, krumpli, kaliforniai paprika - a lényeg, hogy ne fözd túl, maradjon valamennyire roppanós. (Sokkal jobb ízt ad, ha nem fözöd/párolod öket, hanem megpirítod öket)
De zöldségekböl készült fasirtszerü golyókat is tehetsz a vadasmártásba (vagy sütés után, vagy ebben fözöd, de akkor nagyon figyelni kell, hogy ne essenek szét)
Bocs, véletlen elküldtem.
Szóval csak a fantáziád szab határokat, meg azok a zöldségek nem igazán passzolnak, amik vagy túl picik (zöldbab, szemes borsó, kukorica), és így elkeverednek a mártásban, vagy amik túl puhák, szétesösek és ezért nincs állaguk.
De a mártás önmagában zsemlegombóccal, krumpligombóccal vagy tésztával is megfelel önálló ételnek.
Ami zöldséget szelni tudsz, pl. padlizsán, cukkini, hasonlók, azok szerintem tökéletesek erre. Csak egy kicsit meg kell fordítani a sorrendet, és nem a zöldségekkel együtt kell kezdeni a puhítását, hanem amikor a zöldség már kész, akkor belerakni.
Meglehet, hogy előtte paprikás lisztbe forgatva, egy pillanatra átsütném a padlizsánt, és úgy tenném bele a már összeturmixolt, beízesített mártásba, egy kicsit összeforralni.
Egészen megtetszett. Ezt én is kipróbálom!
3
Ha pl kenyeret tojàsba forgatsz majd olajban sütöd, azt hívjuk bundàs kenyérnek, ha tojàsba forgatsz bàrmi màst, az màr nem bundàs kenyér, igaz?
Hasonló a helyzet a vadassal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!