Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehet helyettesíteni a...

Mivel lehet helyettesíteni a mascarponet, ami tejmentes?

Figyelt kérdés
Sajna tejérzékeny lettem, de nagyon szeretek sütni, főleg sajttortát, de a legtöbb receptbe elengedhetetlen a mascarpone. Tudtok valami mást helyette, ami tejmentes?
2018. máj. 11. 17:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%
* elírtam, a mascarpone 80%-a természetesen telített akart lenni.
2018. máj. 11. 23:26
 12/14 anonim ***** válasza:
33%

"A különbség az, hogy a gyümölcsök, zöldségek rostos is tartalmaznak, mindemellett nem laktózt, hanem fruktózt - ami az ember számára természetes tápanyag, a laktózzal ellentétben. "

Gondolom akkor az emberi anyatejben is fruktóz/glükóz van laktóz helyett szerinted.

Innentől kezdve nekem is tárgytalan, nem érdemes vitatkozni.

2018. máj. 11. 23:44
 13/14 anonim ***** válasza:
41%

Gondolom abban egyetértünk, hogy anyatejet 2-3 éves korig normális fogyasztani, így mind a laktóz, mind a hormon, mind a kazein témát lezárhatjuk :)

Más faj anyatejét meg eleve abnormális dolog, az nem is kérdéses.

2018. máj. 11. 23:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Én 1-1 szavas válaszokat vártam, nem ilyen hosszú regényeket a tej káros hatásairól!!! Nem érdekel senki vegán élete, mivel én nem vagyok vegán, csak tejerzékeny...Esetleg tudnátok írni BOLTBAN VEHETŐ tejmentes mascarponet? MIVEL EZ VOLT A KÉRDÉS!!! Vagy ha annyira nem, otthon készíthető receptet is írhattok/küldhettek, ahogy az 1. kommentelő tette, akinek nagyon köszönöm!! És kihangsúlyozom én MAGYARORSZAGON ÉLEK és fogok is egy darabig, szóval ne írjátok mi van más országokban...
2018. máj. 12. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!