Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz kocsonyás az étel?

Mitől lesz kocsonyás az étel?

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő: Ha húslevest főzök minden alkalommal bekocsonyásodik, de nem értem miért.:)

Felmelegítésnél ugyanúgy folyadék állapotú lesz


Néha előfordul a pörköltnél is, és a csirkepaprikásnál is.


Én rontok el valamit?



2018. máj. 6. 21:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A csontból, bőrből, kötőszövetből kifővő kollagén miatt.

Húsleves leginkább a csirkelábtól szokott kocsonyásodni.

Teljesen normális jelenség.

2018. máj. 6. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Csontból kifő a kollagén. Hidegben ledermed, szobahőn folyékony.

Ennyi.

2018. máj. 6. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
98%
Akkor rontanad el, ha nem kocsonyasodna
2018. máj. 6. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen azt gondoltam, csak amikor fiatalabb voltam ugyanígy főztem húslevest és nem volt ilyen az állaga, de most már csak ilyen.:) És azt gondoltam, hogy valami megváltozott.


És néha kapok megjegyzést a családomtól, hogy ez undi, de szerintem így látszik, hogy minőségibb az étel.:)


Köszönöm a válaszokat, pontoztam mindenkit.:)

2018. máj. 6. 22:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!