Mitől lesz kocsonyás az étel?
A kérdésem a következő: Ha húslevest főzök minden alkalommal bekocsonyásodik, de nem értem miért.:)
Felmelegítésnél ugyanúgy folyadék állapotú lesz
Néha előfordul a pörköltnél is, és a csirkepaprikásnál is.
Én rontok el valamit?
A csontból, bőrből, kötőszövetből kifővő kollagén miatt.
Húsleves leginkább a csirkelábtól szokott kocsonyásodni.
Teljesen normális jelenség.
Csontból kifő a kollagén. Hidegben ledermed, szobahőn folyékony.
Ennyi.
Igen azt gondoltam, csak amikor fiatalabb voltam ugyanígy főztem húslevest és nem volt ilyen az állaga, de most már csak ilyen.:) És azt gondoltam, hogy valami megváltozott.
És néha kapok megjegyzést a családomtól, hogy ez undi, de szerintem így látszik, hogy minőségibb az étel.:)
Köszönöm a válaszokat, pontoztam mindenkit.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!