Mit jelent az hogy rusztikusra vágott?
Így szerepel a receptben, hogy rusztikusra vágott hagyma. Ez ilyen "tökmindegy" milyenre vágod akar lenni? :D
Előre is köszi a válaszokat!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vágd ahogy neked jól esik!
Szakács vagyok és még életemben nem hallottam ezt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A lényege, hogy nem finomra, hanem darabosabbra vágjuk.
A rusztikus fogalmat másra is használjuk, nem akarok "vikipédiás" (nem néztem meg a szabatos megfogalmazását ) lenni, de minden ami nem sík, nem finomra kidolgozott, hanem kézzel tapinthatóan darabosabb, plasztikusabb az anyag , amivel dolgozunk, illetve amilyenre szeretnénk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#4
Hát kedves Barátom, amikor még én tanultam a szakmát (cirka 50 éve) akkor még nem "rusztikusra" vágtuk a hagymát, hanem durva darabokra naggyáztuk és a zöldséget sem julienne-re vágatták velünk, hanem gyufára.
Ahogy a hasábburgonyát batonra vágtuk, mégsem lett belőle rósejbni.
Mert hiszed, vagy nem hiszed, a rósejbni az bizony zsírban pirított (rendszerint sózott) vékony burgonyaszeletek, azaz leginkább a chips-re hajaz.
De itt meg is állok, bizonygasson neked bármit is a fene!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#4
Lemaradt, de remélem sikerült kitalálnod, hogy az 1-es voltam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!