Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítik a " vágott...

Hogy készítik a " vágott zsírt"? Főleg Zalában ismert.

Figyelt kérdés
2015. jan. 9. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Leírom szívesen:


Szép bőrös császárhúst veszünk, alaposan megtisztítjuk, mossuk. Forró vízbe tesszük főni, teszünk hozzá egy pucolt hagymát is. Hagyjuk újra forrni, közben lehabozzuk, majd takarékra vesszük az energiát, és gyöngyözve főzzük. Adhatunk hozzá sót, borsot, fokhagymát és zöld fűszereket. Én tettem hozzá egy kis kakukkfüvet és rozmaringot, de csak a végén. Nem kell teljesen puhára főzni, inkább csak félkeményre. Vegyük ki a főző léből, csepegtessük le alaposan, majd hűtsük ki alaposan (én egy egész éjszakát hagytam, hogy kifagyjon).

Másnap ledaráljuk, és egy edénybe nyomkodjuk jó szorosan.

Ha sima szalonnából készítjük, az sokáig eláll, ha húsosból, azt tegyük a jó hideg helyre, és 3-4 napnál tovább ne tároljuk.


Nagyon finom egy kis héjában sült burgonyával, vagy tésztával összeforgatva is.


Jó étvágyat hozzá!

2015. jan. 9. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Anyukám emlegeti gyerekkorából, ő zalai, és a szülei csináltak anno és állítólag nagyon finom.

2015. jan. 9. 20:14
 3/6 zolidobos ***** válasza:

Azt hittem mindent tudok a "disznóságokról"...

Köszönöm a leírást!

2015. jan. 10. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Mérnök úr, megfordult a neved?
2015. jan. 10. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 zolidobos ***** válasza:
Gépcsere-jelszó elfelejt-régi név foglaltként elutasítva-név megfordul-tovább osztja az észt...)))
2015. jan. 10. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Marcsóka válasza:
100%
Eredetileg azokat a darab szalonnákat kövesztették meg az abálólében, amelyikről nem akart lejönni a bőrke, elég rendesen sózni kell.Ha a kész anyag tetejére sima olvasztott zsirt öntünk, akkor tovább eláll, tavaszig szokták eltenni régen, nagyon finom kenyérmellé való étek az új hegyi hagymával. Ha szép óvatosan kisütünk belőle keveset, nagyon finom tésztára, dödöllére,prószára,finom aprócska kis töpörtyűk lesznek belőle. Semmi máshoz nem hasonlitható íze van.!
2015. jan. 14. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!