Az 1-2 centis darabokra vágott csirkemell, illetve a kettőbe/háromba vágott csirkemáj mennyi idő alatt fő meg?
Időszűkében is csinálhatod jobban, mint egy lábos vízbe dobálni és megfőzni.De, ha így szeretnéd ,akkor forrástól számítva a csirkemell kb 10 perc, majd utána a máj, de már el is zárhatod alatta a gázt, mert 3 perc alatt megfő a forró vízben.
Szerintem sokkal finomabb és semmivel nem tart tovább, ha egy serpenyőben egy kevés sziradékot hevítesz, rádobod a csíkozott csmellet, megsózod, és átkevered fehéredésig.
lefeded fedővel és hagyod, hogy kiadja a saját levét. ebben meg is párolódik, majd zsírjára piríthatod. ekkor hozzáadhatod a májat is, együtt kb még 5-6 perc és kész is.fűszerezheted ízlésedszerint, de úgy is finom, ha egy kis zöldséget is párolsz mellé, (együtt a csmellel )borsó, répa, gomba... zöldségmix. stb. a májat mindig az utolsó 5 percre tedd bele.
Az egész nem tart tovább 20 percnél, és szerintem sokkal finomabb, mint vízben megfőzni.
Még tovább is lehetne fokozni, pl ha tojást ütsz rá, vagy egy kis liszttel leszórod, azzal pár percig kevered, majd öntesz rá egy kis főzőtejszínt.
Összerottyantod és már fogyaszthatod is. ezidő alatt, mellette akár egy kis tésztát, vagy rizst is főzhetsz, máris laktatóbb az ebéd, vacsora :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!