Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Michelin csillagos éttermekb...

A Michelin csillagos éttermekben mi a pláne ezeknek a fél hüvelyknyi kockára vágott húsoknak?

Figyelt kérdés

Valahogy nem érzem át a lényegét a dolgnak, lehet az a baj hogy nem próbáltam még. Szeretem a különleges dolgokat, finom steaket, vad ételeket, külföldi gasztronómiát, de ez így előre nem vonz. Aki próbálta el runá mondani hogy megéri? Milyenek a tapasztalatok? Mitől ilyen különleges?

Ilyenekre gondolok, amint ami a képeken van:

[link]



2015. nov. 12. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Elmondani nehéz, meg kell kóstolni.:-) Ezeknek a "falatkáknak" pont az a lényege, hogy extra minőségű alapanyagból, általában modern technikákkal, különleges odafigyeléssel, ízkombinációkkal készülnek, nem dugig kell lakni velük, hanem élvezni a látványt és az ízeket.
2015. nov. 12. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Na nálam pont itt van az ellentmondás, értem mire gondolsz, csak én úgy vagyok, ha valami nagyon finom, nehéz megájjt parancsolni...:)
2015. nov. 12. 21:55
 3/8 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Az ára megadná a motivációt a megállásra. A vad ételekkel pedig vigyázz, nehéz őket megszelidíteni :)
2015. nov. 12. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem is akrom megszelidíteni, jó az vadan.:)


Pont ez az hogy ne az ár adja a motivációt. Sem a fogysztásra Sem a megállásra. Ne azért egyek valamit mert occsó, és ha abbahagyom, az´rt legyen mert jól laktam, ne pedig azért mert már nincs több kp.-m.:)

2015. nov. 13. 07:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az, amit az első írt, másrészt az ilyen helyeken nem egy fogást rendelsz, hanem általában egy komplett 5-7-10 fogásos menüsort eszel, borpárosítással.

Egy 50-100 grammos kockától nem laksz persze jól, de ha 7 "normál" méretű adagot kapnál meg sem bírnád enni.

2015. nov. 13. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos széles körben létező jelenség, és a szegénység egyik mutatója, hogy az emberek vacak minőségű ételből esznek rengeteget. Így lehet olcsón jóllakni, de közben a szervezet meg kiéhezik a vitamindús, egészséges ételekre.


A Michelines éttermek koncepciója pont az, hogy inkább keveset egyél, de az igazán jó legyen, igényes, minőségi, élvezhető, tiszta. Hogy lassan ehessen, szép környezetben, kiélvezhesse az étel minden falatját.

Jó lenne, ha a világban mindenki így ehetne, de ez sajnos csak utópia.

2015. nov. 13. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyebként mennyi átlagban egy ilyen 6-7 fogásos menü? Illetve mettől meddig mozognak, mert gondolom itt is vannak kategóriák.
2015. nov. 13. 20:58
 8/8 anonim ***** válasza:
A Tantiban 20.000 ft a 6 fogásos menü borral, a Costesben ugyanez 160 eur (kb. 48.000).
2015. nov. 13. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!