A Michelin csillagos éttermekben mi a pláne ezeknek a fél hüvelyknyi kockára vágott húsoknak?
Valahogy nem érzem át a lényegét a dolgnak, lehet az a baj hogy nem próbáltam még. Szeretem a különleges dolgokat, finom steaket, vad ételeket, külföldi gasztronómiát, de ez így előre nem vonz. Aki próbálta el runá mondani hogy megéri? Milyenek a tapasztalatok? Mitől ilyen különleges?
Ilyenekre gondolok, amint ami a képeken van:
Nem is akrom megszelidíteni, jó az vadan.:)
Pont ez az hogy ne az ár adja a motivációt. Sem a fogysztásra Sem a megállásra. Ne azért egyek valamit mert occsó, és ha abbahagyom, az´rt legyen mert jól laktam, ne pedig azért mert már nincs több kp.-m.:)
Egyrészt az, amit az első írt, másrészt az ilyen helyeken nem egy fogást rendelsz, hanem általában egy komplett 5-7-10 fogásos menüsort eszel, borpárosítással.
Egy 50-100 grammos kockától nem laksz persze jól, de ha 7 "normál" méretű adagot kapnál meg sem bírnád enni.
Sajnos széles körben létező jelenség, és a szegénység egyik mutatója, hogy az emberek vacak minőségű ételből esznek rengeteget. Így lehet olcsón jóllakni, de közben a szervezet meg kiéhezik a vitamindús, egészséges ételekre.
A Michelines éttermek koncepciója pont az, hogy inkább keveset egyél, de az igazán jó legyen, igényes, minőségi, élvezhető, tiszta. Hogy lassan ehessen, szép környezetben, kiélvezhesse az étel minden falatját.
Jó lenne, ha a világban mindenki így ehetne, de ez sajnos csak utópia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!