Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A főtt ételek hány napig jók?

A főtt ételek hány napig jók?

Figyelt kérdés

Például a sült krumpli? A húsleves? A húslevest én 2 napra gondolom, nem tudom így van-e.


Esetleg van olyan főtt étel, ami jó mondjuk 4 napig? Esetleg 3 napig?


2018. ápr. 18. 22:51
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Sültkrumplit csak frissen eszem meg, de még jó másnap is.

Húslevest 2 napig szoktuk enni, ha marad, lefagyasztjuk. Mikróban olvasztjuk ki mondjuk a spagetti szoszt, vagy a chilisbabot, és akkor tuti, hogy nem romlott meg

2018. ápr. 18. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Általában 3-4 (inkább 4), a tapasztalatom szerint. Gyakorlatilag minden ételünk ennyit bír (sosem hagyunk megromolni egy szem ételt sem, de a végén azért már lehet érezni, hogy meg kell már enni, én sokkal hamarabb is érzem a frissesség romlását).

Ha nagyon sokáig volt elöl (mert egy hatalmas edényben főtt a leves és sok-sok órán át hűlt, bár egy idő után eszünkbe szokott jutni a vízhűtés :)), akkor ez persze levehet 1-2 napot.


Húslevest nem szoktunk enni, azt nem tudom. De ha a pörkölt bírja 4 napig, a leves miért ne? Vagy ez nem így van?

Sült krumplit csak frissen eszünk (meg is nézném azt a mennyiséget, ami nem fogy el azonnal, 4 fritőz után meg szoktam unni a készítését és a zsírszagot a legkrumpliimádóbb napokon is).

A rizs is eláll 4 napig, az összes zöldségételünk is (a gombásat elvileg nem kéne hagyni, de egyszer több kiló készült, az se romlott meg, csak nem ajánlom, mert mégis, gomba)... Ha egy ételben nyers tojás van, az ugye megint speciális, mint a gomba... De a többi, amit próbáltam, eláll.

2018. ápr. 19. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A savanyú káposztával készült ételeket hosszabb ideig lehet tárolni, akár 4-5 napig, de ezek jól fagyaszthatók, érdemes nagyobb adagot főzni, és kiporciózva lefegyasztani, így 2-3 hónapig is eltartható.

Nálunk a töltöttpaprika is 4-5 nap alatt fogyna el, de ebből is kerül a fagyasztóba, hogy ne unjunk rá.

Általában 3 nap amíg az ételek minőség romlás nélkül eltarthatók. Kivéve a gombás-, tejszines ételek, ezeket másnap alapos melegítés után meg kell enni.

Az alapos melegítés persze minden maradékra vonatkozik.

Általában a leveseket 3 napra, a főzelékeket 2 napra főzöm.

A sülteket (oldalas, fasírt, egyben sült lapocka) 4 nap alatt esszük meg, ezeket szeretjük hidegen is vacsorára .

A sült krumplit csak frissen szeretjük , ha mégis maradna belőle, másnap frittata lesz a reggeli vagy a vacsora.

A rizs viszont 3-4 napig ehető, és ha mégsem fogyna el, átlényegül sajtos rizsgolyónak, vagy valamilyen rakott ételhez használom fel.

2018. ápr. 19. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

Sültkrumpli 0, az csak frissen jó

Húsleves, mivel hús van benne max 2-3 nap. Minden, ami húsos, tejtermékes, tojásos vagy gombás max 2, nagyon nagylelkűen max 3 nap, de azt én már nem eszem meg.


4-5 napig a vegán ételek állnak el.

2018. ápr. 19. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
2018. ápr. 19. 21:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Ha esetleg tudtok még más olyan ételt, ami akár 4 napig is jó, írhatnátok tippeket.


Sajnos nem sok olyan van, az igaz.


Lehet kipróbálok néhányat, amit írtatok.

2018. ápr. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!