Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan késziti a máglyarakást?

Ki hogyan késziti a máglyarakást?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Hú, de rég készítettem. :)


3-4 db kiflit felkarikázok kb. 1,5-2 cm vastagra. Pár deci tejet összekeverek 2-3 tojássárgájával és cukorral (ízlés szerint, nem szoktam méricskélni), és ebbe áztatom a kiflikarikákat, ez megy a tepsi aljába.

Meghámozott almát karikára vágok, és a kiflikre rakosgatom őket sorba, hogy mindenhova jusson, megszórom porcukorral, fahéjjal, és így megy a sütőbe.

Amikor már látom, hogy kezd átsülni az alma, a tojásfehérjéket felverem, összekeverem porcukorral, és sárgabaracklekvárral. A tepsit kiveszem a sütőből, és a fehérjehabot az almák tetejére halmozom, így visszateszem a sütőbe, amíg a fehérje széle el kezd megbarnulni.


(Ahány ház, annyi szokás, szóval ha valaki másképp csinálja, bocsi, nem kell lepontozni.)

2018. ápr. 17. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig eszerint a recept szerint készítem, mert nekem ez vált be a legjobban. Annyi a különbség, hogy több diót teszek bele.

De ha elolvasod a hozzászólásokat is, mindenki dicséri.

[link]

2018. ápr. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

A tisztelt 2. válaszadó jó kis receptet ajánlott.

Én is így készítem csak zsemléből, és a tojáshabba nem teszek lekvárt.

2018. ápr. 18. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
65%

Kedves 3-as, 2-es vagyok.

Azelőtt én sem tettem bele, de mióta ezzel a recepttel csinálom teszek bele és finomabb. Próbáld ki egyszer, semmit nem veszítesz!:)

Én már csak arra szeretnék rájönni, hogy másoknak miért lesz magas a hab, mert nekem legalábbis attól a tojásmennyiségtől ami elő van írva, max 2 cm, pedig fel van verve keményre.

Lehet, hogy többet használnak fel, mert előre gyűjtik a tojásfehérjét?

2018. ápr. 18. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg jó meleg sütőben kellene a habot rásütni, néha összejön néha nem, hogy magas maradjon.
2018. ápr. 18. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
48%
Tehat akkor itt nem a tuzrakasrol van szo..!? xDD
2018. ápr. 19. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

hellótok!


Szerintem a máglyarakás habjának a kulcsszava a cukorszirup.

10 tojásfehérjéhez 40 dkg cukrot felöntök annyi vízzel, hogy ellepje, és forralom, 116-118 °C-ig forralom. Ezt a szirupot adom hozzá folytonos keverés közben a felvert habhoz, és ezt teszem a máglyarakás tetejére és 30 percig 80 °C szikkasztom.

Így nem esik össze.


Üdv.

2018. ápr. 21. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
0%
Fa, oszlop, kötél
2019. nov. 28. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!