Ki hogyan késziti a máglyarakást?
Hú, de rég készítettem. :)
3-4 db kiflit felkarikázok kb. 1,5-2 cm vastagra. Pár deci tejet összekeverek 2-3 tojássárgájával és cukorral (ízlés szerint, nem szoktam méricskélni), és ebbe áztatom a kiflikarikákat, ez megy a tepsi aljába.
Meghámozott almát karikára vágok, és a kiflikre rakosgatom őket sorba, hogy mindenhova jusson, megszórom porcukorral, fahéjjal, és így megy a sütőbe.
Amikor már látom, hogy kezd átsülni az alma, a tojásfehérjéket felverem, összekeverem porcukorral, és sárgabaracklekvárral. A tepsit kiveszem a sütőből, és a fehérjehabot az almák tetejére halmozom, így visszateszem a sütőbe, amíg a fehérje széle el kezd megbarnulni.
(Ahány ház, annyi szokás, szóval ha valaki másképp csinálja, bocsi, nem kell lepontozni.)
Én mindig eszerint a recept szerint készítem, mert nekem ez vált be a legjobban. Annyi a különbség, hogy több diót teszek bele.
De ha elolvasod a hozzászólásokat is, mindenki dicséri.
A tisztelt 2. válaszadó jó kis receptet ajánlott.
Én is így készítem csak zsemléből, és a tojáshabba nem teszek lekvárt.
Kedves 3-as, 2-es vagyok.
Azelőtt én sem tettem bele, de mióta ezzel a recepttel csinálom teszek bele és finomabb. Próbáld ki egyszer, semmit nem veszítesz!:)
Én már csak arra szeretnék rájönni, hogy másoknak miért lesz magas a hab, mert nekem legalábbis attól a tojásmennyiségtől ami elő van írva, max 2 cm, pedig fel van verve keményre.
Lehet, hogy többet használnak fel, mert előre gyűjtik a tojásfehérjét?
hellótok!
Szerintem a máglyarakás habjának a kulcsszava a cukorszirup.
10 tojásfehérjéhez 40 dkg cukrot felöntök annyi vízzel, hogy ellepje, és forralom, 116-118 °C-ig forralom. Ezt a szirupot adom hozzá folytonos keverés közben a felvert habhoz, és ezt teszem a máglyarakás tetejére és 30 percig 80 °C szikkasztom.
Így nem esik össze.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!