Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a kekszteker...

Ki hogyan készíti a keksztekercset?

Figyelt kérdés

Keresem a legtutibb keksztekercs receptet!

Én a hagyományos módon szoktam csinálni, keksz, vaj, rum, cukor, kávé, tej. Töltelékkel meg sima vajas krém.

De most nagyobb létszámot el szeretnék kápráztatja, szóval gondoltam, újítok.

A neten számtalan variációt találtam, kókuszkrémest, gesztenyést, olyat is, aki szemmel tuningolja.

Arra nincs időm, hogy kísérletezgessek. És nagy mennyiség lenne, szóval nem akarok lutrira...

Bevált, tuti összeállításokat várok.

Köszönöm előre is.

2018. márc. 10. 21:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Látom, a telefonom megint önállósította magát, így egy-két helyen zavaros, sorry... :)
2018. márc. 10. 21:21
 2/12 anonim ***** válasza:
12%
Én nem készítek
2018. márc. 10. 21:31
 3/12 anonim ***** válasza:
63%

Én is a hagyományos módon készítem.

Ugyan én vajat nem rakok a barna részbe viszont kakaóport igen. Nálam a töltelék vaj porcukorral kikeverve és kókuszreszelék.

Vendégsêgben én szívesebben venném a hagyományos ízvilágú desszerteket.

2018. márc. 10. 21:47
 4/12 A kérdező kommentje:

Kakaóport én is teszek bele, véletlenül maradt ki a listáról.

Arra gondoltam, ha esetleg teszek bele megegyezéshez is, illetve a krémhez kókuszreszeléket, vajon milyen lehet?

2018. márc. 10. 22:46
 5/12 anonim ***** válasza:
18%
En pudinggal keszitem a tolteleket, szerintem ezek a vajas kremek nagyon gagyik es mindennek nevezhetoek, csak finomnak nem. Jo, a puding se a gasztronomia csucsa, meg ugy altalaban a keksztekercs, de egy fokkal jobb. A masik reszbe meg egyaltalan nem ertem, minek a vaj.
2018. márc. 10. 23:18
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk mindig van a krémben kókuszreszelék.
2018. márc. 10. 23:47
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Én például kávét nem teszek bele, mert nem mindenki szereti, főleg gyerekek nem feltétlen. Én családomban és ismerősi körben sokkal jobban ízlik a kávé nélküli, mint a kávés.

A töltelékbe szoktam tenni kókuszreszeléket, szerintem úgy sokkal intenzívebb az íze. Nem szoktam túltolni a tölteléket, elég vékonyan szoktam csak megkenni a tésztát, mert szerintem úgy nagyon csömör. Egyébként arra is figyelek, hogy jó kakaós legyen, ne olyan kis fakó.

És szerintem hagyni kell egy napot állni hűvös helyen, úgy érnek össze igazán az ízek és lehet szépen szeletelni.

Sajnos pontos receptet nem tudok küldeni, mert nincs nálam a recept, fejből meg nem tudom.

Egyszer ettem olyat, amiben kristálycukor volt, na hát az borzalom volt, ropogott a fogam alatt :D

2018. márc. 11. 11:48
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk ez a hagyományos tészta: keksz, porcukor,darált dió, fekete kávé, rum, vaníliás cukor. Tej nincs benne nálunk, nem is hallottam még felénk erről a verzióról, viszont ahogy látom nálatok dió nincs benne.

A töltelék sima vajas krém.

Az azért nem semmi, hogy aki förtelmes pudingot ken mindenbe, az fikázza a hagyományos vajas krémet.

Nem mondom, hogy a vajas krém a krémek netovábbja, de egy hagyományos, nagy múltra visszatekintő krém a cukrászatban, ezzel szemben a puding egy 21. századi kókány, csóri megoldás azoknak, akik képtelenek normális krémet főzni.

2018. márc. 11. 11:54
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyukam is diósan csinalta, most fedeztem fel a receptes füzetben. Én anélkül csinálom, a vajas krémbe teszek kokuszreszeléket én is. Én csinálnék gesztenyés krémmel töltöttet IS a hagyományos mellett. Gesztenyéset így csináltam: egy g.massza, 15dgk vaj 10dkg vajjal kikeverve, pici rum(aroma) ezt összekeverjük.
2018. márc. 12. 07:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is a hagyományos módon készítem.

Ugyan én vajat nem rakok a barna részbe viszont kakaóport igen. Nálam a töltelék vaj porcukorral kikeverve és kókuszreszelék.

Vendégsêgben én szívesebben venném a hagyományos ízvilágú desszerteket.

2018. márc. 12. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!