Miért ilyen a palacsintatészta?
19:07 vagyok megint
azért kérdeztem miért használsz rizslisztet, mert húgom is gluténérzékeny. Mi nem rizslisztből csinálunk neki palacsintát, hanem valami spéci kevert gluténmentes lisztből. Még a mai nap megnézem mi a neve annak a lisztkeveréknek.
Még így is elég sok mindent tudsz enni :-)
Húst, zöldséget, gyümölcsöt, rizst.
És amihez liszt kellene, majdnem mindenhez van külön olyan liszt ami gluténmentes.
Van gluténmentes kenyérliszt, pizzatésztaliszt, palacsintaliszt (de a palacsintalisztet nem ajánlom, mert elég kemény palacsinták jönnek ki belőle, helyette inkább majd azt használd aminek még ma megmondom a nevét) Aztán lehet kapni gluténmentes tésztákat mint például spagettitésztát, orsós tésztát, csigatésztát, szóval majdnem mindent.
Húgom annyiból könnyebb helyzetben, hogy ő "csak" a gluténre érzékeny, a laktózra nem
Szia!
Én a rizsliszt kedvelő vagyok.Irtad,hogy nagyon imádod az édességet.Ajánlok egy egyszerűt.
Mikróban kell késziteni. én egy 20 cm átmérőjű mikróba tehető műanyagdobozba készitem.Ez a mennyiség kb 5 cm magas lesz.
3db tojás, 3 evőkanál viz, 3 ek. étolaj, 6 ek. cukor, 6 ek.rizsliszt, fél cs. gluténmentes sütőpor / Haas /
összekeverem és mehet a dobozba. Nem kell kikenni.
6 percre beteszem a maximumra és kész.Van egy mikrónk aminél 8 perc.Ezt variálhatod tehetsz bele gyümit, csokit, kakaót, kókuszt,diót stb. Pont egy tortaméretű lesz.
Készithetsz főzött krémet.Sok sikert. Finom lesz.
19:07 vagyok megint
megnéztem a nevét annak a lisztnek
nincs neve, csak az van rajta, h "Laktós és gluténmentes liszt" fehér csomagban van (mint a többi liszt) és kék betűkkel van rajta az írás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!