Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ilyen a palacsintatészta?

Miért ilyen a palacsintatészta?

Figyelt kérdés
Most sütnék palacsintát rízslisztből.Azt nem értem hogy rá van írva a palacsintarecept,2 tojással és 10dkg liszttel,4dl tejjel.10 dkg?Hát az semmi.Olyan lett mintha egy pohár vizet töltöttem volna ki.Talán megpuffad?
2010. jún. 12. 18:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

19:07 vagyok megint

azért kérdeztem miért használsz rizslisztet, mert húgom is gluténérzékeny. Mi nem rizslisztből csinálunk neki palacsintát, hanem valami spéci kevert gluténmentes lisztből. Még a mai nap megnézem mi a neve annak a lisztkeveréknek.

Még így is elég sok mindent tudsz enni :-)

Húst, zöldséget, gyümölcsöt, rizst.

És amihez liszt kellene, majdnem mindenhez van külön olyan liszt ami gluténmentes.

Van gluténmentes kenyérliszt, pizzatésztaliszt, palacsintaliszt (de a palacsintalisztet nem ajánlom, mert elég kemény palacsinták jönnek ki belőle, helyette inkább majd azt használd aminek még ma megmondom a nevét) Aztán lehet kapni gluténmentes tésztákat mint például spagettitésztát, orsós tésztát, csigatésztát, szóval majdnem mindent.

Húgom annyiból könnyebb helyzetben, hogy ő "csak" a gluténre érzékeny, a laktózra nem

2010. jún. 13. 09:29
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a rizsliszt kedvelő vagyok.Irtad,hogy nagyon imádod az édességet.Ajánlok egy egyszerűt.

Mikróban kell késziteni. én egy 20 cm átmérőjű mikróba tehető műanyagdobozba készitem.Ez a mennyiség kb 5 cm magas lesz.

3db tojás, 3 evőkanál viz, 3 ek. étolaj, 6 ek. cukor, 6 ek.rizsliszt, fél cs. gluténmentes sütőpor / Haas /

összekeverem és mehet a dobozba. Nem kell kikenni.

6 percre beteszem a maximumra és kész.Van egy mikrónk aminél 8 perc.Ezt variálhatod tehetsz bele gyümit, csokit, kakaót, kókuszt,diót stb. Pont egy tortaméretű lesz.

Készithetsz főzött krémet.Sok sikert. Finom lesz.

2010. jún. 13. 10:27
 13/18 anonim ***** válasza:

19:07 vagyok megint

megnéztem a nevét annak a lisztnek

nincs neve, csak az van rajta, h "Laktós és gluténmentes liszt" fehér csomagban van (mint a többi liszt) és kék betűkkel van rajta az írás

2010. jún. 13. 10:39
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet,majd kipróbálom.Mi az a Haas amit írtál? Köszi hogy megnézted a lisztet,anyi segítséget még adhatnál hogy melyik supermarketben keressem.Szerintem ide nem lehet kiírni elég nekem a kezdőbetűje,abból tudni fogom.Például Tes..? :-)
2010. jún. 13. 14:07
 15/18 anonim ***** válasza:
A Haas az egy termékcsalád neve.Barnás-bordós szinű a csomagolója.Ezen a csomagoláson fel van tüntetve,hogy glutént nem tartalmaz.Van belőle vaniliáscukor, élesztő, sütőpor, öntetek, pudingok.
2010. jún. 13. 14:41
 16/18 anonim ***** válasza:
A lisztet nem én irtam, de a többit általában T O-ban lehet kapni.A lányom a különféle termékeket az allergiaboltokban vásárolja.
2010. jún. 13. 14:45
 17/18 A kérdező kommentje:
Oké:-)!Mégegyszer köszönöm szépen a segítségeket:-)
2010. jún. 13. 15:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de azt hiszem, h a Sp-ból van. Az üzleteikben szokott is lenni 1-2ploc amin kifejezetten gluténmentes élelmiszerek vannak (általában a pékáruk környékén, közvetlenül a fal mellett, szóval szélen)
2010. jún. 14. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!