Miért ilyen a palacsintatészta?
kétlem, tegyél bele még lisztet
2010. jún. 12. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
A palacsintatésztát mindig kell állni hagyni vagy 10 percet, mielőtt kisütöd, hogy alist kellően felszívja magába a folxadékot. Ilyenkor meg szokott sűrűlni egy kicsit. Rizslisztből még nem sütöttem palacsintát, de attól még hagyhatod állni, hátha besűrűl. Ha nem, akkor menjen bele több liszt, annyi, hogy sűrű, de még folyós legyen.
2010. jún. 12. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Azért csinálom rízslisztből mert lisztérzékeny vagyok.Még én sem próbáltam ilyenből.Egyébként meg a csomagolására van írva igy a recept.
Rizslisztből többet kellesz beletenni mint búzalisztből, mivel a búzának jóval nagyobb a sikértartalma és ez sokban hozzájárul a sűrűséghez.
De megkérdezhetem miért rizslisztet használsz? :-)
2010. jún. 12. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
Remélem már minden rendben van a palacsinta körül. Én is rizslisztet használok. Összekeverés után kell várni és besűrűsödik. Sütéskor pedig sokszor kell keverni,mert leülepszik az aljára a liszt.Egyébként én fele tej, fele ásványviz ugy szoktam keverni. Ja és az olajat is belekeverem.
2010. jún. 12. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/18 A kérdező kommentje:
Hát nekem nem sikerült:-(1 órát hagytam érlelni.De nem sűrűsödött be:-(.Laktóz és lisztérzékeny vagyok,1 hónapja derült ki,azért csinálom ebből.Láttam még lehet kukoricalisztből is...hm:-(.Nem értek ezekhez.
Ne add fel!!!!!
Minden sikerülni fog. Ki kell tapasztalnod.
Mindent meg lehet csinálni amit a buzalisztből.A legjobb a rizsliszt.A kukoricaliszt keserü, ha csak azt használod.Hány éves vagy?
Nagyon szivesen segitek, ha van kérdésed.
A lányom 2 éve lisztérzékeny és már sokat tapasztaltunk ezzel kapcsolatban.
2010. jún. 12. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
8/18 A kérdező kommentje:
30 vagyok,és kéttségbeesett...mert amugyis sovány testalkatú vagyok(170cm 51kg) sosem kellett diétáznom,és a körömpörkölttől elkezdve minden ettem...rengeteg édességet stb.Nem vagyok hozzászokva ezekhez a növényi alapú ízekhez:-(..és fogalmam sincs mit hogy főzzek:-(.Vannak ilyen könyvek?Lisztérzékenyeknek,és tejcukorérzékenyeknek?És ha kukoricalisztbből csinálok rántást pl(krumplifőzelékhez),az addig eláll a hűtőben mintha búzalisztből csináltam?Vagy romlandóbb?
Interneten mindent megtalálsz.
Fözelékeket ugyanugy csináld ahogy szoktad csak rizslizstből. Semmivel sem kell külön foglalkoznod mert más a liszt. Sütiknél is a rizsliszt nagyon jó.Ki kell tapasztalni, mi is kudarcokkal kezdtük.Ne keseredj el, bele fogsz jönni. Csak nagyon vigyázz, hogy egy kenyérmorzsa se kerüljön a tányérodra , mert oda a diéta./ persze buzalisztes/ Fakanalad legyen külön tartva.
2010. jún. 12. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
Pontosan ezért vagy sovány,mert a bélbolyhaid betegek és rossz volt a felszivódás.Attól még ehetsz hust csak figyelni kell, hogy gluténmenets termékeket vásárolj.
2010. jún. 12. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: