Hogy kell leveles kelt tésztát késziteni, minél egyszerűbben?
bemész a boltba és megveszed.
Elég bonyolult csinálni, 2 féle tészta, csomó hajtogatás.Én ezzelnem töröm magam, a fagyasztottak tökéletesek.
nem is vettem észre a "kelt" szót
Amit válaszoltam természetesen a levelestésztára vonatkozott
első voltam
Egyszerű leveles tészta?
Lehetetlen:))
Kelt meg méginkább:)
A leveles tészta lehet élesztő nélküli (ez kapható az üzletekben),és lehet kelt is.
Külön kell kidolgozni a tésztát a receot szerint,külön a vajat,és a kidolgozott tészta közepébe tenni. Legalkább háromszor kell hajtogatni,közben a hűtőben pihentetni. Ez 3-4 órahossza.
De ebben a melegben nem ajánlatos készíteni,mert amíg kiszaggatod,megmelegszik a konyhában és nem fog sikerülni.
Szerintem ilyenre gondolsz,csak nem a legjobban fogalmaztál.Igazság szerint nem bonyolúlt,de időigényes.Ezt el lehet készíteni "édes"tésztának is,de akkor nyílván nem kell bele annyi só.Remélem segítettem.Azért érdemes kipróbálni mert nagyon jó anyag. Attila
Vajas leveles pogácsa recept
» 50 dkg liszt
» 50 dkg vaj
» 3 dkg élesztő
» 2 dl tej
» 1,5 evőkanál só
» 1 dkg cukor
» 1 dl olaj
» 3 db tojás
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összekeverjük a liszttel, olajjal, tojásokkal, sóval, fél órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, vajdarabkákat teszünk rá, négyszer összehajtogatjuk, kinyújtjuk, és ezt addig csináljuk, ameddig szép apránként el nem fogy a vajunk, ezután, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és megsütjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!