Pestoval mit csináljak, hogy ne penészesedjen be?
Az üveg belsejét töröld át egy papírtörlővel,hogy ne legyen rajta pestó maradék, és ne vízzel, hanem olívaolajjal töltsd fel, hogy ne érintkezzen a levegővel. Ezután felhasználásig tárold hűtőben.
Ha nagyon sokáig akarod tárolni tedd át műanyag dobozba és fagyaszd le..
nekem is tökéletesnek tűnik #1, köszönöm mindenkinek. :)
#3 Hogy egyem meg mindet egyszerre? :D
Ugyan nem a kérdezö vagyok, de nálunk csak én eszem a pestós tésztákat.
Mivel nem vagyok nagy étvágyú, ezért neke elég 60-70 g száraztészta, ennél többet nem birok megenni - és erre egy evökanál pesztó böven elég.
Ezen kívül nem szeretek ugyanazt enni napokig, föleg nem olyasmit, aminek erösebb, füszeresebb íze van - pestós kaját legy héten belül nem tudok jó ízüen megenni.
Egy üveg pesztó minimum 4 evökanálnyi, azaz legalább egy hónap, mire elfogyna.
Ezért is szoktam vagy úyg csinálni, ahogy valaki korábban írta: az üveget letörölni és olivaolajjal feltölteni (ezt felhasználás elött leöntöm és utána visszatöltöm, vagy pedig eleve adagonként lefagyasztom.
Ha fűszerezésnek használod, rakd egy jégkockatartóba, fagyaszd le, fagyottan bele egy nejlonzacsiba a kockákat és tárolod a fagyasztóban.
Felgasználáskor 1-2 kockát előveszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!