Hogyan kell elrakni főzés után a káposztafőző cserépedényt, hogy az ne penészesedjen be?
Figyelt kérdés
2010. nov. 14. 21:00
1/5 A kérdező kommentje:
Ja és minden használat előtt be kell áztatni?
2010. nov. 14. 21:03
2/5 anonim válasza:
A pataki tálra gondolsz? Akkor forró vizben mosd el, mosogató szer nélkül. Tedd száraz helyre 1-2 órára, majd nyugodtan a helyére teheted. Nekem soha nem penészedett még be. De teheted a napra, vagy a sütőbe, hogy biztos legyél a dolgodban.
3/5 anonim válasza:
Bocs, igen, minden használat előtt be kell áztatni. Az a lényege a tálnak, hogy az étel viz hozzáadása nélkül sül benne.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, igen egyébként a pataki tálam is hosszas szárítás után is sajnos bepenészesedik. :(
Most olvastam, hogy a sütőpornak jó hatása van a penészesedés ellen, mert beszívja a nedvességet és ezáltal megakadályozza a penész kialakulását.
Lehet nem ártana beleszórni, mielőtt elrakom.
Ezt kipróbálom. :)
2010. nov. 15. 10:40
5/5 anonim válasza:
Szerintem a pataki tálba rakj egy kis edényt benne sóval! A só remek nedvesség szívó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!