Hogy készül a kókuszgolyó?
Kókuszdió
Hozzávalók:
A külsejéhez:
rum: 2 evőkanál
keserű kakaópor: 5 dkg
tojás: 1 db
darált dió: 30 dkg
barna cukor: 20 dkg
A belsejéhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
kókuszreszelék: 10 dkg
porcukor: 10 dkg
A forgatáshoz:
kókuszreszelék: 6-8 dkg
A díszítéshez:
fél dióbél: 15 szem
Elkészítése:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
Hát ennyit arról, hogy nem lehet leírni.....
Elfelejtettem irni, ha kisgyerek van a csaladban a feketekavebol keveset rakj, vagy gyenget fozz , vagy ne egyen belole!(hyperaktiv lesz :D ) :))
Hutoben vagy spejzban tarold a tesztat(meg mikor pihen is)!
ma megcsináltam és fini lett, köszönöm a recepteket.Én nem tettem bele lekvárt meg meggylevet, mert vhol azt olvastam, ogy a meggylétől összeesik :(!
DE így is nagyon finom lett: darált keksz, tej, vaniliás cukor, kristálycukor, kakaó, forrócsoki, rumaroma
Szia! Én igy szoktam csinálni.
Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 20 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, 14 kanál griz, 8 kanál tej. Jól összedolgozom, vizes kézzel gombocokat formálok és kakakós cukorba meghempergetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!