Ti hogy sóztok?
Én úgy szoktam, hogy 2 ujjal felcsippentek egy kicsit, a kezem az étel fölé tartom és morzsoló mozdulatokat teszek, közben a kezem mozgatom a tányér fölött.
Sószóró használata esetén a szórót enyhén megdöntve rázogatom.
A fenti mozdulatsor teljesen általános, ételfüggetlen.
Gyakorlatilag az 1-es mindent leírt! :D
De ha arra vagy kíváncsi, hogy mibe, mennyit teszünk, azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen egyéni dolog.
Van aki sokat, van aki keveset.
Általános szabály nincs, szájíz kérdése, hogy kinek mi a finom.
Ha te nem vagy még ebben gyakorlott, akkor először keveset, elkevered, megkóstolod, ha kell, akkor még teszel bele.
Jobb, ha kevesebb a só, mert utólag még a tányéron is lehet sózni, viszont kivenni már nem lehet belőle.
hehe, 1#-es.. anyám "két kör sót" mond..:)) t.i. ő fogja és a lábos felett körözve sóz..
amúgy kóstold meg kérdező..vagy mire vagy kíváncsi..fura a kérdés:)
A sót mindenképp 'magasról', a borsot alacsonyról szórjuk.
A só ugyanis nem tüsszögtet...
Szokás kérdése szerintem. Ételekbe kiskanállal teszem, általában már jól meg tudom ítélni, hogy mibe mennyi kell. Ha mégis kevés, akkor is egy kanál segítségével utánsózom.
Sószórót a fővő étel felett nem használok, mert a felszálló gőztől a só benedvesedik.
Nyers húsokat deszkán, csakis kézzel sózom be.Halakat pl beirdalás után kívül belül alaposan kézzel.
Ha pl egy sütibe azt írja a recept, hogy 1 csipet só, az nálam 3 ujjammal felcsippentett mennyiség, és be is szokott válni, a mennyiséget illetően.
Erre szerintem nincs is általános szabály, ahogy a kérdésedben felteszed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!