Mennyi levest lehet főzni kb. két és fél kiló húsból?
Van két velős csontos marhalábszár-szelet (kb. 60 dkg), 2 darab pulykanyak (kb. 40-50 dkg), két nagy csirkefarhát (kb. 1 kg), pár darab csirkezúza és két darab húsos karajcsont (kb. fél kiló)?
Tudom, hogy az igazi húslevesek csak egyféle húsból készülnek, de a páromék családja vegyesen főzi és ő azt szereti. A barátnőm apját meg az anyját akarom lehengerelni vasárnap.
A kész levest amikor leszűröd, és kiszedtél belőle mindent, akkor lesz kb. 5-6 liter tiszta léd. Minden db, amit felsoroltál hozzávalót, annyira erős, domináns, hogy még külön-külön felrakva is lenne belőlük 1,5-2,0 liter levesed.
Így együtt minimum 10 literes fazékba tedd fel főni, és amikor már az összes zöldség is benne van, akkor lesz kb. tele a fazék.
Elöször is az igazi húsleves minél többféle húsból készül, NEM egyféléböl!
Másodszor ennyi húsból legalább 5-8 liter leves lesz.
Deez nem gond, a kész levest leszürve le tudod fagyasztani (értelemszerüen adagokban), akkor pár alkalommal gyrosan van rendes levesed.
Okés :) Köszi a választ.
Anyám mindig rengeteg levest főzött. De csak egy hónapban egyszer. Rengeteg olcsóbb húsrészből (farhátból, húsos csontból stb.), azt hiszem, a nagy kék fazékba 24 liter lé fért. És az tele volt. Ő a maradék húslevest leszűrte, aztán addig főzte a levet, amíg be nem sűrűsödött. Amikor ez a szmötyi kihűlt, akkor szabályosan vágni lehetett. És ezeket a darabokat bebaszarintotta a fagyasztóba. Hétközben vagy a következő vasárnap kivett egy darabot, felengedte vízzel, rakott bele zöldségeket, húsgombócot vagy májgombócot, csirkeszívet vagy májat, mikor mit. És kész is volt a leves. De használta vadasmártáshoz is ízesíteni vagy pacalpörkölthöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!