Melyik olaj/zsír a legkevésbé egészségtelen?!
A disznózsír és a pálmazsír is károsabb a napraforgóolajnál.
Főzéshez nagyon jó a napraforgóolaj. Nem kell helyette más. Azon kell változtatni, hogy próbálj mindent inkább olyan eljárással elkészíteni, amihez nem kell sok zsiradék. Pl. ne legyenek gyakran bő zsiradékban sült ételek.
Nyersen, salátára az olívolaj nagyon jó.
Az állati zsírok a legrosszabbak.
A legjobb a kókuszzsír.
A napraforgóolaj, pálmazsír, margarin mind károsak.
Kacsazsír, mangalicazsír.
Erről a különböző emberek mást gondolnak. Én arra hajlok, hogy a jóféle házi állati zsír OK lehet, sokan tartják egészségesnek amúgy, de nem foglalkozom vele, mert én vega stílusban szoktam étkezni, kókuszzsírt s néha vajat használok. Napraforgóolajat semmiképp, legyek bármilyen szegény, de már meg sem tudnám enni, elszoktam tőle és érzem rajta a napraforgóízt, amit nem szeretek.
De van, aki szerint a kókuszzsír és az állati zsír is rossz... Az előbbi utálói általában azt a tévhitet képviselik, hogy a telített zsírok rosszak. Pedig azok sem egyformák.
Mindenütt kapsz félkilós dobozban, de a legjobb, ha veszel a hentesnél hájat és magad sütöd ki.
Olcsóbb és jobb.
7: Lehet, hogy az emberek mást gondolnak, de akár a google segítségével mindenki megtalálja azokat a tudományos összehasonlító táblázatokat, amiből teljesen egyértelmű, hogy melyik zsiradék milyen.
A pálma/kókusz nagy divat lett. 4-szer annyiba kerül, mint a napraforgóolaj, miközben a legolcsóbb. Mostanában rengeteg élelmiszerbe ezt teszik, pl. csokoládé, keksz. Nyilván azért, mert olcsó, az élelmiszeripar nem arról híres, hogy a legdrágább alapanyagokat használja ilyen nagy mennyiségben. Egyébként pár évtizede még csak gépzsírnak használták :D De látható, hogy mennyien bedőltek ennek a divatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!