Egészségtelen olajjal főzni?
Eddigi életem során legalább három-négy korszak volt a zsiradék hasznosságát illetően. Hol ez volt a jó, hol amaz.
Az biztos, hogy az olajat nem szabad füstpontig hevíteni, s a használtat újra használni azon megfontolásból, hogy drága. Most egyesek szerint a kókuszzsír a legjobb. Drága, s amit kapni lehet, részben hidrogénezett. Szóval a jót elrontják, mert a hidrogénezett zsiradék is rossz.
5: ezt melyik kérdésre felelted?
***
Olajban sütés és olajban sütés között van különbség. Pl., ha bő, forró olajban sütöd a krumplit, kevésbé jó, mintha sütőlemezen, gyengén megspriccelve.
Ha megnézel a tévében olyan műsort, amiben mesterszakácsok főznek, ők minden nagyon kevés olajat használnak. Ha megpróbálod őket utánozni, csökkent a kockázata annak, hogy ártalmas lesz.
És lehet cserélgetni is a zsiradékot. Van olyan étel, amelyik disznózsírt kíván, vagy vajat.
Párolással is lehet finom ételeket készíteni, semmi zsiradékot hozzá nem adva.
Hatos leír egy csomó okos dolgot, erre lenyomjátok. De legalább valami mást írna a lepontozó. Ez így csak trollkodás. Ötös nem tudom, ki kérdezte az emésztési gondjaidat. Szerintem senki.
A sok zsiradék semmiképpen sem jó. Az olaj sem. Tényleg érdekelne azok véleménye, akik egy értelmes választ haszontalannak minősítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!