A bundáskenyér nagyon egészségtelen és hízlal?
én meg biztos vok benne ,hogy nem egészségtelen se a tojás se a kenyér se az étolaj,ugyanis,ha ezek egészségtelenek lennének,akkor már betiltották volna az élelmiszerként való árusításukat,
-a másik ,hogy hízlal e ? hát csak gondolj bele,elhíznál e egy szép szelet bundástól,ha egész nap mást nem ennél ,csak ezt az egy szelet kenyeret ?
Mi számít egészségtelennek? Nem fogsz tőle meghalni, valószínűleg még rövidebb ideig sem fogsz élni.
Függ, hogy milyen olaj.
Az olaj megég a serpenyőben, ez 1 minusz.
A tojásban fontos mikroelemek és eszenciális aminosavak vannak. Főve az igazi, úgy több megmarad ezekből.
A kenyérrel nincs semmi baj, hacsak nem a glutén, kérdés, hogy milyen kenyér, meg, hogy mit fogadsz el abból, amit a gluténról mondanak.
Hízlal-e: Ezt elsősorban mindig a napi CH és zsírbevitel dönti el, ha csak másodsorban a minőség. Mivel a kenyér teleszívja magát olajjal, könnyebb belőle túlenni magad.
#3: Hát persze, a boltokban csupa egészséges dolog kapható, az üzlet nem is számít (mellesleg a gyógyszeripar is teljesen altruista), az aszpartám, az ízfokozók is csak az életminőség javítására való full egészséges cuccok. Az élet szép, s szeretjünk Nagy Testvért.
Kérdező: nos, szénhidrát és zsír, ez "hizlaló" kombó, ha lehet ilyet mondani. Mert hízni nem feltétlenül hízol a bundáskenyértől, ennek azért feltételei vannak, ahogy más is írta.
Az egészségesség témakörében nem akarok állást foglalni, nem vagyok szakértő, én nem tartom magam számára jónak a glutént és bizonyára az olajban sütéskor sem véletlenül mondják, hogy zsírfajtától függően keletkeznek káros anyagok... De hogy pontosan mi az igazság s mekkora mértékben károsak ezek, azt én nem tudom eldönteni.
"ugyanis,ha ezek egészségtelenek lennének,akkor már betiltották volna az élelmiszerként való árusításukat,"
Hány éves vagy, királyfi?
Régen az olajat hidegen sajtolták és nem hidrogénezték,ezért egészséges volt,ma sajnos már nem az.
A kenyér viszonylag szintén egészségtelen,hiszen a liszt fele amelyből készítik,állomány javító,térfogat növelő,stb.
Egyedül a tojás az,ami egészséges!A koleszterintől nem kell félni, a koleszterin őrületet a gyógyszermaffia indította el azzal,hogy a koleszterin érték határát 5,2-nél meghúzta,mondván,hogy akinek ennél magasabb,az beteg,szedjen koleszterin csökkentőt.Mivel a koleszterin érték minden embernél más és más,határt húzni így nem is lehet.Ez olyan pl.,mintha kimondanánk,hogy csak a 170 cm magas ember a normális,az ettől eltérő kóros.A koleszterint a szervezet maga termeli,s ez az egyetlen anyag,amit nem tud lebontani,mert nem is akarja,annyira fontos a szervezet számára.Koleszterin nélkül nincs élet,akkor kell félnünk,ha alacsony!Pl. akinek alacsony,hamarabb öregszik,stb. Élelmiszerrel alig valamit lehet befolyásolni a koleszterin szintet,s nem is mindenkinél,van olyan ismerősöm,aki vegetáriánus,tojást sem eszik,s mégis magas a koleszterinje.Nyilván a koleszterin anyagcserénk is megbetegedhet,ha az LDL koleszterint elosztjuk a HDL koleszterinnel és hányadosul 2-t kapunk,akkor akár milyen magas,egészségesek vagyunk.Ellenkező esetben felborult a koleszterin háztartásunk.De nem a koleszterin csökkentő a megoldás,mert az csak megpróbálja elnyomni a koleszterin termelést több kevesebb sikerrel,van aki hiába szedi,nem használ.Nem elnyomni kell,hanem helyre kell állítani a koleszterin anyagcserét!Tehát a koleszterin csökkentők nem használnak,sőt,mindenféle szövődményeket,újabb betegségeket okoznak,a gyógyszermaffia örömére!Vannak lusta orvosok,kik elfelejtették mit tanultak az egyetemen,s amikor megy hozzájuk az orvoslátogató az újabb gyógyszerrel,feltétel nélkül elfogadják az új ,,orvosságokat".Pedig a beteg panaszkodik,hogy eddig csak a koleszterinem volt magas,de mióta szedem a koleszterin csökkentőt,itt fáj,ott fáj!Egyébként,az orvosok %-ot kapnak a betegek után! Visszatérve,hogy mennyire egészséges a tojás,a tojásban olyan esszenciális zsírsavak vannak amely életfontosságú és olyan arányban,amely a szervezet számára legkedvezőbb.Ne higgyük hát el a mumusmesét a tojásról.Hogy megnyíljon az epe,s hogy ezáltal a máj tisztulni tudjon,a felesleges koleszterin ki tudjon ürülni,reggelente 3 tojást el kell fogyasztani,és az mindegy,hogy sülve vagy főve. Én kacsa liba hájat szoktam venni,hogy magam sütötte zsírom legyen,ezzel sütök,főzök.(Módjával használom,nem tocsog a kajánk a zsírban.Finomabbak az ételek és egészségesebbek,nem híztunk.) Tehát, ha egészséges zsírban sütöd,s ha a kenyere nem házi és leszámítjuk a kenyérben lévő adalékokat, - úgy ahogyan egy hozzászóló írta, - hetente,kéthetente egyszer ha 2-3 szelet bundás kenyeret megeszel s aznap nem tömöd meg magadat ebéddel,vacsorával,nem egészségtelen,s nem is hizlal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!