Miért kívánom az olajos, tocsogós kajákat?
Kb.fél éve van az,hogy nagyon kívánom a rántott dolgokat,sült krumplit,de úgy,hogy a tányér alján megáljon az olaj. Megeszem,jól esik,még az olajat is kimártogatom. Semmi bajom,gyomorrontás,meg seni. A pörkölt vagy más már nem kell így,azt nem kívánom,meg semeszem ha zsíros.
A kérdés az lenne,hogy ez mitől lehet? Valami hiányzika szervezetemből? De mi az?
Ha valaki ruháján megérzem az olaj,vagy sült szagott alig várom,hogy hazaérjek és nekiálljak sütni... Ez így egészségtelen!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Olaj gyulladásfokozó, hasznáj zsírt.
Mindenki kívánja a ZSÍRT (a tested nem tud tudatosan különbséget tenni, hogy napraforgó olajat nyalogatsz vagy kókuszzsírt vagy lazac olajat vagy libazsírt..), de vigyázz mert a növényi olaj fogyasztás, a panírozott étel (búza panír) és a sok szénhidrát (krumpli) együtt a krónikus betegségek alapja. A szívbetegség például halállal végződő krónikus betegség.
Tehát a pörkölt rendes zsírral, a szalonna, a 'rántott' kaja kókuszzsírral és valami alternatív panírral, mindezek pedig főleg zöldségek mellé fogyasztva kifejezetten egészséges és tápláló ételek lennének, így ahogy most csinálod igazából annyira nem jó.
Köszönöm a válaszod!
Az a baj,h.zsírban sűlve nem esik jól,kifejezetten az olaj ami bejön:-/
Kipróbálom a kókuszolajban való sütést,köszi a tippet! És tudom h.nemegészséges ezért is kérdeztem,h.mi hiányozhat a szervezetemből,h.változtatni tudjak. Rám is jött 3-4kg ami mondjuk rám fért,te többet már nem akarok hízni;-)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem a zsiradéktól hízol, hanem a szénhidrátok emelik meg az inzulinszintedet amit a zsír (olaj) mellett megeszel (krumpli, panír stb.)
Hogy mi hiányzik a szervezetedből amiért olajat kívánsz zsírt meg nem.. Kiakasztottál ezzel a kérdéssel.
Lefagyott az agyam. Aztán újraindult, és szabályosan agyf@s.zt kaptam.
Aztán most eszembe jutott, hogy telítetlen zsírsavak. De használj lenolajat vagy lazac olajat. Mert a napraforgóban túl sok az omega6 (azért olcsó mert sz.ar, na.. :)
De telítetlen zsírokban (olajok) meg nem jó sütni, nem szeretik annyira a hevítést. Jó, elvileg 180°C-ig jó az olaj.. elvileg. De ez olajipari marketing duma, fenntartásokkal kezelném eleve.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem a zsiradéktól hízol, hanem a szénhidrátok emelik meg az inzulinszintedet amit a zsír (olaj) mellett megeszel (krumpli, panír stb.)
Hogy mi hiányzik a szervezetedből amiért olajat kívánsz zsírt meg nem.. Kiakasztottál ezzel a kérdéssel.
Lefagyott az agyam. Aztán újraindult, és szabályosan agyf@s.zt kaptam.
Aztán most eszembe jutott, hogy telítetlen zsírsavak. De használj lenolajat vagy lazac olajat. Mert a napraforgóban túl sok az omega6 (azért olcsó mert sz.ar, na.. :)
De telítetlen zsírokban (olajok) meg nem jó sütni, nem szeretik annyira a hevítést. Jó, elvileg 180°C-ig jó az olaj.. elvileg. De ez olajipari marketing duma, fenntartásokkal kezelném eleve. Meg hát a lényeg, hogy napraforgó -> rossz omega3:6 arány :(
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csak egyetérteni tudok az előttem válaszolóval ( nyilván ).
Nem a zsírbevitel a probléma, hanem a zsír forrása: amennyiben napraforgóolaj és egyéb gyulladást okozó olajról van szó, az semmiképpen sincs jó hatással a szervezetedre.
Tegyünk nyilvánvaló különbséget a " szerintem ez jó, mert finom " és az " ez jó , mert a szervezetem megfelelő működését biztosítja rövid- , illetve hosszútávon is. " - Az első kijelentés ésszerűtlen, a második kijelentés ésszerű. Tartsd ehhez magad, hogyha nem akarod megágyazni a különböző érrendszeri, idegrendszeri és egyéb táplálkozáshoz köthető betegségek tárházát.
A zsírral ( legyen az akár sertés- , akár kókusz - , liba - stb. zsír ) készített ételek nagyon is finomak, csak szükséges nyilván egy átmeneti idő, amely alatt hozzászoksz ezekhez, viszont ez az idő rendkívül rövid és a pozitív hatásokat hamar fogod tapasztalni.
Az olívaolaj is nyugodtan fogyasztható, azonban figyelni kell a használatára: a nem megfelelő hevítése tilos és ártalmas ( ugyanakkor ezt sokan nem tudják és nem is szereznek róla tudomást ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!