A napraforgó olaj csak akkor egészségtelen ha megsütik?
Szóval ha pl főzik, levesben van vagy a tésztánál akkor az is egészségtelen, vagy csak mikor igy sütik vagy piritják?
mert én szeretem magában is pl. néha eszem egy-két kanállal. ez rossz?
a napraforgó olaj egyáltalán nem egészségtelen ...ez is egy városi legenda
ha nem viszed túlzásba a zsiradékok bevitelét, akkor semmi bajod nem lesz tőle
Bár én zsírpárti vagyok, de a napraforgóolaj sem egészségtelen. mindent mértékkel, kanállal egyiket sem enném csak úgy magában.
sok vitamin zsiradékban oldódik, így, ha nyers zöldsalátákat főleg a sárgarépát, ha meglocsolod egy kanál bármilyen olajjal , kifejezett jót teszel magaddal.
Persze, mértékkel semmi sem egészségtelen. Egy kis hamburger, energiaital, tej, kenyér.. aztán megbetegszünk. Pedig milyen mértékletesek is voltunk hmm...
A napraforgóolaj zsírsav összetétele rossz. A telítetlen zsírokkal sem árt vigyázni, a magas Omega 6 zsírsav gyulladást fokozó. Legenda hogy a napraforgóolaj káros? Úgy vettem észre manapság az olaj van istenítve. Pedig.. pedig pedig biztos hogy nem a növényi zsírokhoz alkalmazkodtunk.. Mindegy, a tudomány annyit állapít meg, hogy az omega6 gyulladásfokozó, az omega3 csökkentő, érvédő stb. hát halak, tengeri környezet meghatározott minket úgy látszik.
Nem jó szokás NAPRAFORGÓ olajat enni magában. Akkor állati zsírt, vagy omega3-at inkább! Olivát vagy tökmag olajat.
Mennyi tudatlan és rosszindulatú ember van itt...aki jó tanácsot ad, azt nullára értékelik.
mindenki egyen azt, és annyit, amennyi belefér!teljesen mindegy, hogy ki, mit ír...
Nem tudom kik pontozgatnak.. de engem is kezdenek zavarni.
Nem pontozgatni kell, hanem megbeszélni a dolgokat.
1. miért kell a zsír.
2. miért nem jó ez vagy az a zsír.
3. miért jó a koleszterin, miért terjedt el hogy nem jó, miért nem jó a sok telítetlen zsír..?
Így lehet valamire jutni, azzal hogy lepontozgatnak mindenkit még senkinek sem lesz jobb. Főleg hogy olyanokat is lepontoznak ész nélkül, aki tanult, képzett, hozzáértő ember csak az orvosokkal, gyógyszertársaságokkal ellenkező véleménye van..
A napraforgó olaj akkor sem egészségtelen ha megsütik vagy abban sütik meg az ételeket.
Mi is napraforgó olajat használunk sütéshez is.
Amúgy minden egészségtelen ha túlzásba visszük és nem mértékkel fogyasztjuk/fogyasztunk belőle.
Hol a mérték?
A mai, átlag magyar ember omega-6 bevitele növényi olajokkal mértéktelenül nagyobb az omega-3 bevitelénél, holott olybá tűnik több omega3-ra van szükségünk (tengeri állatok) mint omega6-ra. A gyulladási folyamatok erősen kihatással vannak (ezek okozzák) a szív-érrendszeri betegségeket, ezek előkelő helyet foglalnak el a halálozási listánkon. Amíg ez így van, talán mégis át kellene gondolnunk bizonyos élelmiszerek fogyasztását, biztonságosságát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!