Hogy kell a fondantot készíteni, hogy ne egy nyúlós cukorragacs legyen?
Receptet betartva készítettem, de valamit elronthattam. Egy nyúlós ragacs lett komolyan. Szép volt ugyan, és klassz cukorszálakat lehetett húzni belőle, meg ahogy kavarni próbáltam a színe is egyre fehérebb lett, ahogy az írva volt.
Csak éppen az állaga... ennek valami kristályosabb valaminek kellett volna lennie. Mignonokat szerettem volna bevonni vele, mint amiket cukrászdában is látni.
Mit rontottam el vajon?
Ti hogy készítitek?
Neeem, az nem való bele!!!!!!!!!! Csak cukor, víz, némi citormlé, és ha színezni/ízesíteni akarjuk, akkor valami cucc...
Vagy túl sűrűre csináltam, vagy túl hígra talán, esetleg nem hűtőttem le eléggé vagy ponthogy túl sokáig vártam....? Nem tudom. Jó lenne egy tapasztaltabb róka tanácsa... :)
Fondant
Hozzávalók:
50 dkg cukor
2,5 dl víz
1 kiskanál ecet
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe beleöntjük a vizet és az ecetet, beletesszük a cukrrot, felforraljuk. Addig főzzük, míg fehéren átlátszó és hólyagokat vet, majd a tűzről levéve kihűlésig keverjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!