Hogy keszititek a rakott krumplit?
Nem kockázom, hanem karikára vágom.
Nem öntöm, hanem rétegezem a tojást, krumplit, kolbászt. Tejföl a tetejére megy.
Nagyon fontos, hogy milyen a kolbász, mert ha nem jó, finom, minőségi, akkor az egész rossz lesz tőle.
Krumpli, sok tojás, jóféle füstölt házikolbász, vaj, tejföl, só, főzőtejszín.
Tepsi vagy jénai kivajazva, zsemlemorzsával beszórva.
Első réteg krumpli, (nem kockában, hanem karikában) rá a kolbász, hogy a zsírja átjárja a krumplit, rá a tojás, tejföl pettyek, vaj darabkák, só.
Ezt ismétled, míg minden el nem fogy, a tetejére krumpli kerüljön és ráöntesz egy főzőtejszínt.
Azzal most nem fárasztlak, hogy én besamelt készítek, amibe reszelt Karaván sajtot teszek és ezt teszem a tetejére, mert ez nem muszáj, bár azzal az igazi.
Elég, ha tejfölben elkeversz egy tojást, megsózod és ezt simítod a tetejére.
Mehet a sütőbe!
... meg is kívántam, holnap ez lesz!
Köszi Kérdező!:)
Krumpli-tojás-kolbász (Chorizo vagy M-Budget) :)
- só és bors, tejföl, pici reszelt sajt
Majd ezt ismételgetem, a végén tejföl és bőven reszelt sajt (Pizzakäse-Mischung, vagy ilyesmi édeskés és sós vegyesen).
Én nem karikázom a krumplit, hanem (kapaszkodj) reszelem :)
Egyszer baromira nem volt kedvünk karikázgatni a krumplit, és jött az elvetemült ötlet, hogy reszeljük le. Baromi finom lett!! Sokkal jobban átjárta a kolbászos szaft, gondolom a nagyobb felülete miatt. Azóta én mindig így csinálom. Néha a tojást is reszelem, de azt inkább tojásszeletelővel felvágom+rétegezve lerakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!