A paradicsomos krumplit ti hogy készítitek el sűrített paradicsomból?
Friss paradicsomból.
Megfőzök egy kis krumplit, 2 paradicsomot forró vízzel leöntök egy tálba, hagyom állni 1 percet a forró vízben, majd lehúzom a haját, így szinte egyben lejön, ketté vágom, magját kikaparom, s turmixolom a forró krumplival.
mennyi idősnek?
másfél éves kora óta sűrített paradicsomból kapja a fiam. Külön megfőzőm a paradicsomot szósznak (kevés olajon pici liszt, hozzá a pari és kicsi víz, a végén xilitet adok hozzá hogy ne legyen savanyú.) Ezt az egészet öntöm főtt krumplira és főtt vagy sült csirkehusira.
Vannak nagyon jó minőségű papírdobozos, vagy üveges paradicsomszószok, amik kevésbé savasak, mint a legtöbb konzerv, én inkább abból készítem. Felteszem főni kis vízzel higítva a szószt, teszek bele zellerszárat, de akár egész zellert is, egész vöröshagymát (csak a külső, vastagabb héját szedem le), kevés sót és pici feketeborsot is. Ha van, én a jó íze miatt még egy fél paprikát is beledobok.
Ha megpuhultak a zöldségek, kiveszem (leszűröm) Cukrot (fruktózt, nyírfacukrot) csak a végén teszek bele és zsemleszínű rántást készítek, amihez merek a szószból, csomómentesen elkeverem és végül egybeöntöm, felforralom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!