Lecsó eltevésre, hagyma nélkül?
Első vagyok, még eszembe jutott valami, bár nem kérdezted.
Sok olyan recept van, amely úgy szól, hogy télen lecsót tegyél a friss paradicsom és paprika helyett. És nem mindegyikbe kell hagyma is. Vagy kell, de valamiért az nem igazán jó, ami az eltett lecsóban van.
Szóval, ha csak paradicsom és paprika, akkor sok más ételhez is fel lehet használni.
Persze manapság egész évben kapható paprika is, paradicsom is. Drágán és külföldről…
Én eleve csak a paprikát, paradicsomot teszem el, a lecsó maga roppant gyorsan készülú, egyszerű étel, semmi szükségem rá előre. Viszont a hagyma sütése (mindig jól megsütöm, mert úgy szeretem) a legnagyobb része, utána már simán beleöntöm a többit, ami már úgyis főtt az eltevés miatt... A levét úgyse fővi el kb. soha, nem sokat várok vele (persze a paprikás paradicsombefőtt levét leöntöm, de marad elég).
De ha elég száraz lecsót teszek el, amivel szépen meg tud sülni a tojás (a nedves lecsóban inkább fő), az nyilván rontja az elállóságát, teleönteni olajjal pedig nem fogom...
Régebben én is befőztem (ma már fagyasztom a nyers alapanyagot ), de akkor is mindig hagyma nélkül tettem el.
Mindig frissen készült hagymás alapra tettem.
De van ismerősöm, aki teljesen készen teszi el, még egy picike olajjal le is zárja a tetejét.
Szerintem kifejezetten csak szokás kérdése.Jó így is, meg úgy is.
Éppen hogy csak megrottyantom az összevágott paprikát és paradicsomot, hagyma nélkül, sóval, olajjal. Még félig főtlen mindkettő. Literes üvegekben dunsztolom, utána polcon tárolom, télen felhasználáskor ugyanúgy kezelem, mintha frissen vágtam volna össze a lecsóhoz valót.
A hagymát külön, akkor, amikor enni akarjuk. Majdnem ugyanolyan finom lesz, mint amikor a szezonja van, szinte észre sem lehet venni a különbséget. Na jó, egy kicsit de! :)
A lényeg, hogy hagyma nem kell bele eltevéskor.
Én hagymával szoktam. Nem próbáltam hagyma nélkül. Viszont idén nagyon sok hagymát tettem bele, és valami brutál édes lett a lecsóm. A párom meg is kérdezte, hogy cukroztam-e. De nem. Szerintem a hagyma miatt volt.
Mindenesetre akkor sem lesz rossz az íze, ha hagymával rakod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!