Mi a neve ennek a kisütnivaló harapnivalónak?
Figyelt kérdés
Általában más rántott ételek mellé vagy nassolni sütik ki az alábbi fennmaradó hozzávalók összekeveréséből: tojás, liszt, és kevés zsemlemorzsa. Az én családomnál fonetikusan kiejtve "smirkasz"-nak nevezték. Ezáltal német eredetűnek gondolnám és a schmirkas-ra tippelnék, de a neten utánanézve az mégis másnak tűnik nekem. Emellett sehogyan sem találom ezt az ennivalót. Kíváncsi volnék, hogy ezt ki miképpen ismeri és mi volna a rendes neve.2018. jan. 19. 16:50
2/12 anonim válasza:
A nagymamám szokott ilyet csinálni, hétvégén amikor rántott húst süt, és marad a tojásból, lisztből, zsemlemorzsából. De Ő csak a tojást meg a lisztet keverte össze és azt sütötte ki, olajban. A zsemlemorzsát nem tette hozzá.
Nagyon szerettük. Finom volt.
Ő Pampuskának hívta.
3/12 anonim válasza:
Nálunk puffancs. Szerintem ez nyelvjárásonként változó.
7/12 anonim válasza:
Mi lisztet egyáltalán nem tettünk hozzá.Anyukám bodag-nak hívja.
8/12 anonim válasza:
Panírozás után én is kisütöm a legvégén a megmaradt felvert tojást, nem öntöm ki, nem pazarlok, de csak lisztet teszek hozzá, nem sokat, nem kemény a massza. Viszont nagyon finom. A zsemlemorzsás verziót még nem próbáltam, de ez felfújódik az olajban.
Puffancs a becsületes neve Gy-M-S megyében. :)
9/12 anonim válasza:
Ezt a ropogóst felénk is bodagnak hívják,van amikor megborsozom,kevés petrezselyemmel megszórom, nagyon szeretjük.
10/12 A kérdező kommentje:
Érdekesek ezek az elnevezések, mert igazából másokat lehet találni róluk. Viszont a puffanccsal kapcsolatban jött egy olyan ötletem vagy megérzésem, hogy tojáspuffancsként keressek rá. S bingó, több recept is beadta ezt az ételt! Tehát sikerült megtalálni. Köszönöm szépen mindenkinek, nyomom a zöld kezeket. ;-) ^^
2018. jan. 20. 18:13
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!