Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a neve ennek a kisütnivaló...

Mi a neve ennek a kisütnivaló harapnivalónak?

Figyelt kérdés
Általában más rántott ételek mellé vagy nassolni sütik ki az alábbi fennmaradó hozzávalók összekeveréséből: tojás, liszt, és kevés zsemlemorzsa. Az én családomnál fonetikusan kiejtve "smirkasz"-nak nevezték. Ezáltal német eredetűnek gondolnám és a schmirkas-ra tippelnék, de a neten utánanézve az mégis másnak tűnik nekem. Emellett sehogyan sem találom ezt az ennivalót. Kíváncsi volnék, hogy ezt ki miképpen ismeri és mi volna a rendes neve.

#tojás #liszt #Smirkasz #Schmirkas
2018. jan. 19. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
2018. jan. 19. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A nagymamám szokott ilyet csinálni, hétvégén amikor rántott húst süt, és marad a tojásból, lisztből, zsemlemorzsából. De Ő csak a tojást meg a lisztet keverte össze és azt sütötte ki, olajban. A zsemlemorzsát nem tette hozzá.

Nagyon szerettük. Finom volt.

Ő Pampuskának hívta.

2018. jan. 19. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk puffancs. Szerintem ez nyelvjárásonként változó.
2018. jan. 19. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Baba vagy vakarék felénk.
2018. jan. 19. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is pampuskának hívják.
2018. jan. 19. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim válasza:
100%
Ez a pityuhal :D
2018. jan. 19. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi lisztet egyáltalán nem tettünk hozzá.Anyukám bodag-nak hívja.
2018. jan. 19. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Panírozás után én is kisütöm a legvégén a megmaradt felvert tojást, nem öntöm ki, nem pazarlok, de csak lisztet teszek hozzá, nem sokat, nem kemény a massza. Viszont nagyon finom. A zsemlemorzsás verziót még nem próbáltam, de ez felfújódik az olajban.

Puffancs a becsületes neve Gy-M-S megyében. :)

2018. jan. 19. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a ropogóst felénk is bodagnak hívják,van amikor megborsozom,kevés petrezselyemmel megszórom, nagyon szeretjük.
2018. jan. 19. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Érdekesek ezek az elnevezések, mert igazából másokat lehet találni róluk. Viszont a puffanccsal kapcsolatban jött egy olyan ötletem vagy megérzésem, hogy tojáspuffancsként keressek rá. S bingó, több recept is beadta ezt az ételt! Tehát sikerült megtalálni. Köszönöm szépen mindenkinek, nyomom a zöld kezeket. ;-) ^^
2018. jan. 20. 18:13
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!