Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Heti étrendek húsmentesen?

Heti étrendek húsmentesen?

Figyelt kérdés

Olyan heti étrendeket szeretnék, amik húsmentesek, de egész hétre minden napra megvan pontosan, hogy mit esztek, lehetöleg egyszerübb, ismertebb életeket keresek..

Emellett elöny lenne, ha megszokott alapélelmiszerek kellenének csak hozzá, nem pedig különlegesebbek.

A húson kívül szója nem lehet benne (allergia miatt) és az édes ételeket nem szeretjük.

Mindenkinek elöre köszönöm a segítségét.

2018. jan. 16. 15:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egész hetet nem írom le de az elmúlt két napra még emlékszem és a holnapit is tudom:)

Hétfő

Reggeli:

házi sajtkrémes (paprikás, kesuból) teljes kiőrlésű zsemle, rukkola, főtt cékla, uborka, vegán sajt

Tízórai:

2 narancs

Ebéd: saláta rukkolából, fodros kelből, aszalt paradicsom, kaliforniai paprika, olajos mag mix, fekete olajbogyó, olívás öntet, mellé szezámmagos knäckebröd

Vacsora:

rizs, zöldséges thai curry

Desszert:

vegán almás rétes vaníliaöntettel

Kedd

Reggeli:

házi chia puding ( chia mag, cukrozatlan kakaópor, növényi tej (1:1:3-4 arányban),ízlés szerint cukor, fahéj), megszórva tört mogyoróval és mandulával

Tízórai:

a változatosság kedvéért, narancs :)

Ebéd:

a maradék thai curry rizzsel

Uzsonna/Desszert:

vegán almás rétes vaníliaöntettel

Vacsora:

sütőtök-édesburgonya-burgonya-póréhagyma rakottas vegán tejszínes-tejfölös szószban, vegán sajttal és kenyérmorzsával megszórva

Holnap

Reggeli:

mandulakrémes teljes kiőrlésű zsemle, aszalt paradicsom, olajbogyó, vegán mozzarella, rukkola, friss paradicsom

Ebéd:

tortilla wrap avokádóval, fekete babbal,kukoricával, salátával, egy kis chilivel

Vacsora:

maradék rakottas

Tízórai valószínűleg banán vagy narancs lesz. Desszertnek feltételezhetően lenyomom a maradék almás rétest :)))

Az ételek persze nem vegán összetevőkkel is elkészíthetőek.

2018. jan. 16. 21:04
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én vegán vagyok, és igyekszem elég egyszerűen megoldani a főzést, szóval úgy szoktam, hogy ami egyik nap vacsora, azt csomagolom másnap ebédre is. Reggelire hétköznap zabkása van, magokkal, aszalt és friss gyümölcsökkel, hétvégén szoktam csinálni szendvicset, smoothiet, chia pudingot, palacsintát, csicseri omlettet, péksütit, amit kívánok.

A múlt héten ilyen főételek voltak:

Paprikás krumpli gabonakolbásszal, házi savanyúval

Sárgaborsókrémleves, Gombás rizottó

Spenót sült krumplival és babos ropogóssal (sütőben sült fasírtféle)

Tofutúrós tészta répa"baconnel" (tudom, szója, de ha eszel tejterméket, akkor csinálhatod hagyományosan)

Krumplipüré, rántott szejtán, zöldsali

Lencsefőzelék, zabfasírt

Tárkonyos karfiolleves, sóskás kenyérfasírt és párolt zöldségek

Csilis bab és brownie

2018. jan. 17. 07:55
 13/18 A kérdező kommentje:
A 11-12-es válaszolóknak nagyon köszönöm, éppen ilyesmikre gondolok, hogy egy heti - vagy több napi étrendben milyen ételek vannak konkrétan!
2018. jan. 17. 08:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

H: Karalébé krémleves, krumplis tészta savanyú uborka

K: Tökfőzelék tükörtojással

Sz: Tarhonyaleves, csőben sült brokkoli/karfiol (én azt magában eszem :D )

Cs: Gombapörkölt nokedlivel

P: Hagymaleves, spanyol tortilla

Sz: Zöldségleves húsmentes pizza

V: rántott zöldségek majonézes kukoricával

De szoktam készíteni:

- rakott krumpli (tojás-krumpli, a rétegek között reszelt sajt)

- spenótos spagetti parmezánnal, paradicsomos egyedényes tészta, spätzlie, tojásos nokedli

- tojás-, borsópörkölt

- spenót, sóska, meg ezernyi főzelék

- lapcsánkát fokhagymás tejföllel (vagy lángost)

- puliszkát

- édes tésztákból nudli, mákos és grízes tésztát

- rakott kel, káposzta, zöldbab, borsó... - a rétegek közé hús helyett sajt kerül

- rántott krumpli - mama csinálta kislány koromban, imádtam :)

2018. jan. 17. 16:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Babsűrű, taco, quesedilla, rakott palacsinta...
2018. jan. 17. 16:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Szintén köszönöm!
2018. jan. 17. 19:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi húsmentes ételek közül szoktunk enni pizzát, főzelékeket (pl. spenót, borsófőzelék) rántott sajtot (ehhez találtam egy jó receptet-szerintem finom, és könnyű elkészíteni: [link] ) különböző tésztákat (pestós, sajtos stb.) van húsmentes fasírtpor, zabkása, sajtos melegszendvics, tej/joghurt müzlivel, tojásrántotta, tükörtojás, tejberizs
2018. jan. 20. 09:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a tippeket, egy csomóra nem is gondoltam, pedig tényleg húsmentesek - csak éppen nem így vannak a fejemben!
2018. jan. 20. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!