Heti étrendek húsmentesen?
Olyan heti étrendeket szeretnék, amik húsmentesek, de egész hétre minden napra megvan pontosan, hogy mit esztek, lehetöleg egyszerübb, ismertebb életeket keresek..
Emellett elöny lenne, ha megszokott alapélelmiszerek kellenének csak hozzá, nem pedig különlegesebbek.
A húson kívül szója nem lehet benne (allergia miatt) és az édes ételeket nem szeretjük.
Mindenkinek elöre köszönöm a segítségét.
Az egész hetet nem írom le de az elmúlt két napra még emlékszem és a holnapit is tudom:)
Hétfő
Reggeli:
házi sajtkrémes (paprikás, kesuból) teljes kiőrlésű zsemle, rukkola, főtt cékla, uborka, vegán sajt
Tízórai:
2 narancs
Ebéd: saláta rukkolából, fodros kelből, aszalt paradicsom, kaliforniai paprika, olajos mag mix, fekete olajbogyó, olívás öntet, mellé szezámmagos knäckebröd
Vacsora:
rizs, zöldséges thai curry
Desszert:
vegán almás rétes vaníliaöntettel
Kedd
Reggeli:
házi chia puding ( chia mag, cukrozatlan kakaópor, növényi tej (1:1:3-4 arányban),ízlés szerint cukor, fahéj), megszórva tört mogyoróval és mandulával
Tízórai:
a változatosság kedvéért, narancs :)
Ebéd:
a maradék thai curry rizzsel
Uzsonna/Desszert:
vegán almás rétes vaníliaöntettel
Vacsora:
sütőtök-édesburgonya-burgonya-póréhagyma rakottas vegán tejszínes-tejfölös szószban, vegán sajttal és kenyérmorzsával megszórva
Holnap
Reggeli:
mandulakrémes teljes kiőrlésű zsemle, aszalt paradicsom, olajbogyó, vegán mozzarella, rukkola, friss paradicsom
Ebéd:
tortilla wrap avokádóval, fekete babbal,kukoricával, salátával, egy kis chilivel
Vacsora:
maradék rakottas
Tízórai valószínűleg banán vagy narancs lesz. Desszertnek feltételezhetően lenyomom a maradék almás rétest :)))
Az ételek persze nem vegán összetevőkkel is elkészíthetőek.
Szia! Én vegán vagyok, és igyekszem elég egyszerűen megoldani a főzést, szóval úgy szoktam, hogy ami egyik nap vacsora, azt csomagolom másnap ebédre is. Reggelire hétköznap zabkása van, magokkal, aszalt és friss gyümölcsökkel, hétvégén szoktam csinálni szendvicset, smoothiet, chia pudingot, palacsintát, csicseri omlettet, péksütit, amit kívánok.
A múlt héten ilyen főételek voltak:
Paprikás krumpli gabonakolbásszal, házi savanyúval
Sárgaborsókrémleves, Gombás rizottó
Spenót sült krumplival és babos ropogóssal (sütőben sült fasírtféle)
Tofutúrós tészta répa"baconnel" (tudom, szója, de ha eszel tejterméket, akkor csinálhatod hagyományosan)
Krumplipüré, rántott szejtán, zöldsali
Lencsefőzelék, zabfasírt
Tárkonyos karfiolleves, sóskás kenyérfasírt és párolt zöldségek
Csilis bab és brownie
H: Karalébé krémleves, krumplis tészta savanyú uborka
K: Tökfőzelék tükörtojással
Sz: Tarhonyaleves, csőben sült brokkoli/karfiol (én azt magában eszem :D )
Cs: Gombapörkölt nokedlivel
P: Hagymaleves, spanyol tortilla
Sz: Zöldségleves húsmentes pizza
V: rántott zöldségek majonézes kukoricával
De szoktam készíteni:
- rakott krumpli (tojás-krumpli, a rétegek között reszelt sajt)
- spenótos spagetti parmezánnal, paradicsomos egyedényes tészta, spätzlie, tojásos nokedli
- tojás-, borsópörkölt
- spenót, sóska, meg ezernyi főzelék
- lapcsánkát fokhagymás tejföllel (vagy lángost)
- puliszkát
- édes tésztákból nudli, mákos és grízes tésztát
- rakott kel, káposzta, zöldbab, borsó... - a rétegek közé hús helyett sajt kerül
- rántott krumpli - mama csinálta kislány koromban, imádtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!