Töltött gomba húsmentesen?
Sürgösen kellene olyan töltött gomba recept, amiben nincs hús, vagy szalonna, sonka sem.
A google-ban néztem már, valamelyik mindben van, amit megnéztem, és ma délre kellene.
Ha fetával töltött az külön elöny lenne, de minden más ötlet is érdekel. (Meg a füszerezés is fontos lenne)
Elöre is köszönöm, ha valaki segít!
Lencsével töltött gomba.
2 ek olivaolaj, 1 közepes vöröshagyma finomra vágva, 3-4 gerezd fokhagyma préselve/reszelve, egy bögre (2,5 dl )készrefőzött rizs, 1 bögre kész, puha lencse.4 ek. zsemlemorzsa, 125 ml húsleves, ha van, ha nincs akkor melegvíz.1 teáskanál bazsalikom, 1 teáskanál kakukkfő, egy marék dió durvára vágva.
Egy serpenyőben forrósítsunk 1 ek. olajat, ás futtassuk meg benne a finomra vágott hagymát, a durvára vágott diót, legvégül a fokhagymát.
keverjük össze a lencsével, a rizzsel, a fűászerekkel (persze só, bors is kell bele ) a zsemlemorzsával és a folyadékkal.
A gombafejeket a másik ek olajon (vagy egy kis vajos megpároljuk, és megtöltjük a rizses-lencsés keverékkel.
Egy jénaiban, vagy egy kisebb tepsiben kb 180 fokon, kb 30 percig süssük.
Tetejére szórhatunk reszeltsajtot is.
Véleményem szerint egy kis fetasajt belekockázva a töltelékbe nem rontana rajta.
Érdemes kipróbálni, kiváló húsmentes kaja.
Mára már biztosan elkéstem, de azért tudd:
-bármilyen zöldségből (=káposzta, karfiol, karalábé, borsó, akármi),
-rizsből, kölesből, bulgurból, hasonlókból összegyúrsz egy u.n. fasírt-alapot, azt nyugodtan felhasználhatod bármihez töltelékként is. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!